Adventi kalendárium: Kicsit elcsitul a világ zaja

Bresťák Sándor

A karácsonyi ünnepek fényeit, hangulatát próbáltam megörökíteni néhány képemen is, ilyen például az Érsekújvár főteréről készült festmény a plébániatemplommal, hóhullásban. 

Úgy érzem, a karácsonyi ünnepek közeledtével figyelmesebbekké válnak, kedvesebbek lesznek az emberek egymáshoz. Ezt tapasztalom a könyvesboltunkban is, amikor jönnek az emberek és megfelelő, személyiségre szabott ajándékot keresnek azok számára, akik fontosak az életükben. Mindenkinek van néhány kedves, elismerő szava a másikhoz. Ha kívánnék valamit, talán azt, hogy az ünnepek elmúltával se kerüljünk vissza a mindennapi taposómalomba, ne hidegüljünk el egymástól, ne fásuljunk el és ne zárkózzunk magunkba. Maradjon meg ez az egymásra hangolódás, elsősorban a családokban. Teljesen másképp élem meg a karácsonyi ünnepeket, amióta megszületett a két unokám. Talán még apaként sem éltem meg ezt a mesevilágot, ezt a tiszta, őszinte gyermeki rácsodálkozást, aminek most a tanúja, illetve részese lehetek. Van úgy, hogy csak nézem őket hátradőlve, gyönyörködöm bennük. Várom a karácsonyi ünnepeket, amikor kicsit lehalkul, elcsitul körülöttünk a világ zaja, és végre több időnk jut egymásra. Szeretném, ha az év többi hónapjában is pont ilyen nyitottak, érzékenyek, értő figyelemmel hallgatók lehetnénk, kellő igyekezettel ez talán még meg is valósítható.

Bresťák Sándor 

A szerző amatőr festőművész

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?