A kedvenc a legjobb európai film

ddd
Berlin |

A kedvenc című brit-ír-amerikai alkotás kapta a legjobb filmnek járó elismerést az Európai Filmdíjak szombat esti átadásán. 

A 18. században játszódó film volt a legsikeresebb az Európai Filmakadémia (EFA) gáláján, négy jelölésből négyet váltott díjra, az év európai vígjátékának is megválasztották.

A görög Jorgosz Lanthimosz elnyerte vele az év európai filmrendezőjének járó díjat, Anna királynő alakítója, a brit Olivia Colman pedig megkapta a legjobb színésznő díját. Mivel ez egy félig amerikai produkció, Olivia Colman idén az Oscar-díjat is átvehette a szerepért. Ezúttal nem tudott ott lenni a díjátadón, mivel épp forgat, de a rá jellemző humorral egy videóüzeneben megköszönte az elismerést: megdicsérte a teremben jelen lévők ruhakölteményeit.

Szintén négy jelölést kapott a spanyol Pedro Almodóvar önéletrajzi ihletésű Fájdalom és dicsőség című filmje, de csak egy kategóriában nyert: a főszereplő Antonio Banderas a legjobb férfi színésznek járó díjat kapta. A színész szintén hiányzott a díjátadóról, mivel aznap este épp saját színházában játszott Spanyolországban.

Az 1988-ban alapított EFA 32. alkalommal osztotta ki az európai Oscarként is emlegetett elismeréseket, amelyek a kontinens filmművészete iránti figyelmet hivatottak erősíteni. Idén 25 kategóriában osztottak díjat, az összes győztest ide kattintva találják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?