A rendőrség eljárást indított Robert F. ellen

Robert Fico

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója eljárást indított Robert F., a Smer elnöke ellen.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója meggyanúsította Robert F.-et, a Smer elnökét nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás, gyűlöletkeltés, valamint ezzel halmazatban bűncselekmények nyilvánosság előtti védelmezése ügyében. A rendőrség erről a közösségi hálón tájékoztatott csütörtökön.

„Annak ellenére, hogy az SZK Legfelsőbb Bírósága kimondta, hogy Milan Mazurek volt képviselő szélsőséges kijelentései kimerítik a bűncselekmény fogalmát, és elítélte őt, Fico a nyilvánosság előtt egyetértett azokkal, és álláspontját a közösségi hálón terjesztette” – olvasható a rendőrség közleményében.

A fenti bűncselekmények miatt a Smer elnökét egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

„Ez a bűnüldöző szervek ügye, és ahogy korábban a rendőrfőnök úr (Milan Lučanský – a TASR megj.) leszögezte, mindig a törvénnyel összhangban fognak eljárni” – reagált a volt kormányfő ellen indított eljárásra Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter. Fico kijelentéseiről ugyanaz a véleménye, mint Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőnek, aki korábban fel akarta hívni a pártelnököt, hogy kérdőre vonja, vajon „ez lesz-e a párt által követett új irány”.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze korábban indokolatlannak nyilvánította és visszavonta a NAKA nyomozójának határozatát a bűnügy elvetéséről. Egyben utasította a megbízott nyomozót az ügy kivizsgálására.

Milan Mazurek (ĽSNS) volt képviselő ellen a Frontinus rádióban 2016 októberében elmondott, roma etnikumot sértő, rasszista jellegű kijelentései miatt emeltek vádat. Végül az SZK Legfelsőbb Bírósága jogerősen elítélte őt nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás bűncselekménye miatt. Szeptemberben a képviselői mandátumát is elveszítette.

Fico a közösségi oldalán korábban közzétett videóban kijelentette: Mazurek csak azt mondta ki, amit csaknem az egész nemzet gondol. Hozzátette: a bűnüldöző szervek és a bíróságok gyakran a média nyomására hoznak döntéseket, nem pedig a tényleges bizonyítékok alapján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?