Gyorsan elmozdultak a kieső helyről az érsekújvári hokisok

érsekújvári hoki

5:3-ra legyőzték az érsekújváriak a vendég MAC Budapestet a jégkorong Tipsport Liga 27. fordulójában az alsóházi rangadón, aminek köszönhetően csak egy körig tanyáztak a tabella utolsó helyén.
 

Miroslav Mosnár szűk egy hónapja váltotta a kispadon Milan Jančuškát az érsekújváriak kispadján, a csapat azonban az új szakemberrel sem kapta el igazán a fonalat. Három vereség, egy győzelem, három vereség egy győzelem az eddigi sormintájuk. Nem csoda, hogy a bajnokság során először a tabella utolsó helyére csúszott le a zöld-fehér csapat – amelyet azonban a MAC elleni, kedd esti győzelemmel ismét a liptószentmiklósiaknak passzolt át a gárda. 


„Ismét azt láttam a harmadik harmadban a négyperces emberelőnyünknél, hogy ha vezetünk, félünk játszani. Nehéz ezt a pszichés gátat feloldani a fiúk fejében, hetek kellenek még hozzá” – nyilatkozta az 5:3-as siker után Mosnár az újságíróknak.
A szakember örömtelinek nevezte, hogy két emberelőnyös gólt is szereztek, ezen a téren ugyanis szintén csikorog az érsekújvári gépezet: 128 fórból 17-et tudtak gólra váltani, a 13%-os hatékonyság az utolsó előtti mutató a mezőnyben. 
Ráadásul a hazaiaknak hátrányból kellett fordítaniuk, az újbudaiak már a 3. percben megszerezték a vezetést. „1:1 után kissé magunkra találtunk, többet kezdtünk korcsolyázni és gólokat szereztünk” – mondta Mosnár.


A képhez viszont hozzátartozik, hogy kétszer is úgy növelték az előnyüket az érsekújváriak, hogy előtte hosszú percekig beszorította őket a MAC (3:1), vagy épp nagy helyzeteket megúszva, faultgyanús korongszerzésből indult kontrát fejeztek be góllal (4:2).


„A mérkőzés nagy részében megvalósult az, amit szerettünk volna, amikor azonban nem, akkor elképesztő hibákat vétettünk. Azért bosszant ez különösen, mert minden más, amit ötven-egynéhány percben csinálunk, az teljesen jó. Beletesszük a rengeteg energiát, de mégse tudunk célba érni” – értékelt kissé letörve Majoross Gergely, a MAC vezetőedzője. A lapunknak nyilatkozó Sofron István, az újbudaiak támadója már indulatosabban fogalmazott: „El kell gondolkodnunk, mert gyors egymásutánban két, aktuálisan az utolsó helyen álló gárdától is kikaptunk.” Ezzel együtt a budapestieknek még mindig van négy pont előnyük az érsekújvári–liptószentmiklósi duóval szemben a tabellán.


A zöld-fehéreknél a 12. hely ellenére nincs letargia – már ami a lelátói hangulatot illeti. Igaz, általában 1000 alatt marad a nézőszám, ám aki kilátogat a jégcsarnokba, az végig buzdítja a kedvenceket. A mostani, 5:3-as győzelem után például a szurkolók visszakövetelték az öltözőből a hokisokat a jégre. A játékosok némelyike láthatóan nem tudott mit kezdeni felemás érzéseivel, a csak jobb gólkülönbségnek köszönhető utolsó előtti hely miatt nem tudtak önfeledten ünnepelni – pedig egy kis lazaság, vagányság nélkül nem lehet.
 

Érdekes

Üzenet Krejčí játékosügynöknek

Továbbra is ott díszeleg az érsekújvári jégcsarnok egyik lelátóját szegélyező korlátján az a molinó, amellyel Tomáš Krejčí játékosügynöknek üzentek a szurkolók: „Krejčí ügynök, nem adjuk a klubunkat!” Krejčí képviseli ugyanis azt az öt hokist (Miroslav Zaťko, Henrich Ručkay, Richard Nejezchleb, Filipa Dundáček, Janis Andersons), akiknek állítólag tartozik az egyesület, és akiknek nevében felszámolási eljárás indítását kezdeményezte a bíróságon. 
A klub álláspontja szerint az ügy nem juthat el a csődeljárási fázisba, mivel részéről nem áll fenn fizetésképtelenség. ⋌(ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?