Cifra lett Matovič listája

Anna Remiášová
Pozsony |

A jövő évi parlamenti választáson induló releváns pártok közül utolsóként az OĽaNO ismertette tegnap választási listáját.

Az ismeretlen Mária Šofranko pedagógus vezeti az OĽaNO választási listáját. A párt elnöke, Igor Matovič egy egyszerű keleti asszonyként mutatta be. „Nem vagyok politikus, egy egyszerű nő vagyok Kelet-Szlovákiából, aki szeretne többet tenni az országunkért” – jelentette ki Šofranko. Matovič hozzáfűzte: az OĽaNO mozgalom mindig lehetőséget ad az ismeretlen embereknek, hogy beléphessenek a politikába. A listavezetői pozíció szerinte szimbolikus, az egyszerű ember csatáját ábrázolja a Góliáttal.

A listán a második képviselőjelölt Jaroslav Naď, a párt védelmi szakértője, akit néhány napja még titkosított információk kiszivárogtatásával gyanúsítottak, majd a vádat a sajtó hatalmas érdeklődését követően törölték. Őt Lukáš Kyselica volt nyomozó, a Gorilla-nyomozócsapat volt főnöke követi, aki elmondta: célja törvényi szabályozással felvenni a harcot a gazdasági bűncselekmények ellen.

A negyedik helyről Anna Záborská, a Keresztény Unió (Kresťanská únia) elnöke indul, aki korábban a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) európai parlamenti képviselője volt. Az ötödik Michal Šipoš polgári aktivista, a hatodik pedig Karol Kučera volt teniszező. A további jelöltek: Jozef Pročko volt műsorvezető és humorista, Ján Mičovský erdész és természetvédő, Anna Remiášová, a meggyilkolt Róbert Remiáš anyja és Kristián Čekovský volt televíziós szerkesztő. A párt elnöke, Igor Matovič az utolsó, 150. helyről indul, a párt többi képviselője is a lista végén kapott helyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?