Adventi kalendárium: Ki nyeri a családi Winter Classicot?

Németh Krisztián

Gyermekkoromban két okból vártam nagyon a karácsonyt: az egyik az volt, hogy a szocializmusban csak ilyenkor lehetett extra dolgokat kapni, banánt, narancsot, egyéb déligyümölcsöt. Ez ma már banálisnak tűnik, de akkor nagyon sokat jelentett. És természetesen az ajándékokat is türelmetlenül vártam.

Ameddig hittem a Jézuskában, azért izgultam, hoz-e nekem is valamit, később pedig már kerestem, nyomoztam, mit fogok kapni. Előfordult, hogy rábukkantam egy elrejtett ajándékra, akkor ezt igyekeztem titokban tartani, de már előre örültem neki.

Amióta családom van, természetesen elsősorban róluk szól az ünnep. Az egész éves jövés-menés után megáll a világ pár napra. Feleségemmel, Lívivel szép világot alakítottunk ki. A nagyobbik fiam, Attila már kivilágította a házat, a kisebbik, Levente pedig már megírta levelét a Jézuskának. A kislányunk, Luca nemrég volt egyéves, tavaly karácsonykor még nem sokat érzékelt a dolgokból, de most már nagyon ki fogja élvezni. Számunkra is óriási élmény lesz látni, ahogyan elvarázsolja a karácsonyfa.

24-én délelőtt elkészítem édesapámmal a karácsonyi halászlét, ami komoly családi tradíció nálunk, aztán pedig duplán vacsorázunk, mert mindkettőnk szüleit meglátogatjuk. A fa alatt a Mennyből az angyalt énekeljük, este pedig elmegyünk misére.

De mivel sportos család vagyunk, nem bírnánk ki három napot sport nélkül, meg a sok evést is kell valamivel ellensúlyozni, úgyhogy immár hagyomány, hogy minden évben szervezünk egy családi focimeccset Dióspatonyban a műfüvön. Mindenki benne van: rokonok, szomszédok, nők, gyerekek, ez a mi kis Winter Classicunk. El lehet képzelni, milyen küzdelem megy a papák és az unokák között. A mamák nem játszanak – ők a bírók! A gyerekek minden évben nagyon várják, már most készülnek, izgulnak, kié lesz a kupa. Én mostanában a vesztes csapatban vagyok, a gyerekek legyőzik a felnőtteket, de nem adjuk könnyen a bőrünket, óriási a harc!



Németh Krisztián, egykori labdarúgó, a MOL Akadémia ifjúsági sportigazgatója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?