Pont nélkül zárták az őszi szezont a csicseriek

régiófoci

Huzamosabb ideje gyengélkedik a kilencszáz lakost számláló Latorca-parti település focicsapata, az ősszel a pontszerzés sem jött össze.

A csicseriek 2017-ben kerültek a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjába, ahol két idényen át szerepeltek. Idén tavasszal tizennegyedikként zárták a bajnokságot, ami ugyan nem jelentett kiesést, ellenben a helyi önkormányzat döntése értelmében a 2019/2020-as szezont már csak az V. liga zempléni csoportjában kezdték meg. A szurkolók nagy bánatára sok babér itt sem terem számukra, ugyanis mind a tizennégy meccsüket elveszítve a táblázat utolsó helyén pironkodnak.

„A nyári holt idényben szinte az egész csapat szétrebbent a szélrózsa minden irányába. Úgy nézett ki, hogy a komoly sportmúlttal rendelkező község foci nélkül marad. Minden erőnket összeszedve, éjt nappallá téve dolgoztunk a legnépszerűbb sportág megmentéséért, és az utolsó pillanatokban jelentkeztünk be a bajnokságba. A gazdag tapasztalatokkal bíró Balog Csaba játékosedző segédkezésével összeraktunk egy csapatot, amelyben akadtak olyanok is, akik néhány éve szögre akasztották a csukát. Itt jegyzem meg, hogy az együttes legjobb játékosának a harmincöt éves kapus, Száraz Adrián bizonyult, aki káprázatos védésekkel hívta fel magára a figyelmetˮ – árulta el Hajdók Vince csicseri polgármester, aki jelentős szerepet vállalt a falu labdarúgásának megmentése érdekében.

Sajnálatos módon a bajnoki rajt rosszra sikeredett és a kezdeti kudarc végigkísérte a gárda őszi szereplését. ň

„Tizennégy tagú keretünkből munkahelyi elfoglaltság miatt csak néhányan jártak edzésre, ami értelemszerűen megbosszulta magát. Két alkalommal is beleszaladtunk egy 6:0-ás csúfos vereségbe, egyszer pedig 9:0-ás kudarc miatt kellett szégyenkeznünk. Hiába adtunk ki mindent magunkból a pályán és játszottunk szívvel-lélekkel valamennyi összecsapáson, ez kevés volt az akár egy pont megszerzéséreˮ – utalt az eredménytelenségre a polgármester.

A csicseriek a télen sem tétlenkednek, céljuk kilábalni a hosszan tartó hullámvölgyből és megőrizni V. ligás tagságukat.

"Hamarosan edzőt váltunk, nem mintha elégedetlenek lennénk az eddigi szakvezető tevékenységével. Fel kell rázni a csapatot és új színt szükséges vinni a játékába. Nagy Tamás csapatkapitánnyal egyeztettük a következő időszak teendőit. Öt-hat labdarúgóval szeretnénk felfrissíteni a keretet, minden csapatrészre ráfér az erősítés. Már bejelentkeztünk a tavaly újra életre hívott téli Kerületi Fociligába, így néhány meccset műfüves pályákon játszhatunk majd. Az alapozást január 10-én kezdjük, közvetlen a tavaszi idény megkezdése előtt legalább négy felkészülési meccsen lépünk pályára. Sajnos ősszel alaposan megcsappant a szurkolók száma, ezért eredményes játékkal akarjuk a lelátóra visszacsalogatni a nézőketˮ – adott hangot bizakodásának Hajdók Vince.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?