5 tipp, hogy ne kapjunk virgácsot

mikulás

Napjainkban egyre több emberről derül ki, hogy bizony rossz fát tett a tűzre. Korrupt volt, korrumpált, vagy csak tudott valamiről, amiről nem kellett volna tudnia. Ők biztosan virgácsot kapnak idén Mikuláskor (vagy lefizetik Joulupukkit is). De mit tegyen az egyszerű halandó?

1. Cseréld le a kazánt! Szívet cseréljen, aki kazánt cserél, tartja a régi mondás. A Mikulás esetében ez szintén releváns, hiszen ha a ház kéményrendszerét átalakítjuk, a Télapó összezavarodik, mivel a kéményen keresztül közlekedik. Így aztán zavarában a virgácsot talán kint hagyja, mi pedig megmenekültünk.

2. Szereltess fel krampuszriasztót!

Kapni már moly- és szúnyogirtót, meg olyan sípolós kütyüket is, amelyek a rágcsálókat tartják távol. Még szerencse, hogy a krampuszriasztót is feltalálták már. De ne keresd a fehér-, se a feketeelektronikát árusító boltokban vagy weboldalakon, mert az ottani krampuszriasztó csak reklámfogás. A krampuszt csakis jó cselekedetekkel lehet távol tartani, mióta világ a világ. Jót kell tenni, ez van. Tegyél te is jót!

3. Ne írd a krampuszt nagybetűvel!

Bár a krampusz álszerény és becsvágyó fajzat, és biztosan nem veszi sértésnek, ha nevét nagybetűvel írjuk, azért igyekezzünk betartani a helyesírási szabályokat. Ellenkező esetben azt a látszatot keltjük, hogy az akadémikusok feleslegesen dolgoztak vele, így ha a krampusz bosszúját megússzuk is, tőlük félhetünk. Egy felbőszült nyelvésznél pedig kevés veszélyesebb van.

4. Hallgass Cserháti Zsuzsát! „Most ment a Juventuson Cserháti Zsuzsa Édes kisfiam című száma. A gyerekeim itt járkálnak előttem, és elszégyelltem magam, hogy mindig sietünk, rohanunk. Olyan jó, amikor mindenki itthon van, és beszélgetünk, egymás szavába vágunk, és ha valamelyikünk jót mond, nagyokat nevetünk. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy minden napot tegyünk színessé, boldoggá. Értitek, mit akartam leírni?” – biggyesztette egy kommentelő egy női magazin cikkéhez tíz évvel ezelőtt. Na, hát neki biztosan nem hozott virgácsot a krampusz.

5. Hívj vízvezeték-szerelőt!

Ha már semmiben nem bízol, hívj vízvezeték-szerelőt. Bármilyen gonosz ember vagy, bárhány üzenetet váltottál az utóbbi években Kočnerrel, ha vízvezeték-szerelőt kell hívnod, mindenki megsajnál, még a Mikulás is. És a bekészített szén meg virgács helyett limitált kiadású, szárított eperdarabkákkal dúsított tejcsokit kapsz tőle a cipődbe, meg jófajta izraeli datolyát. Tavaly én is így jártam (még jó, hogy nem léptünk bele).

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnap 49. számában jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?