GALÉRIA: Tüntetés a komáromi Vág-hídnál

tüntetés vág-híd
Komárom |

November utolsó napján újabb epizóddal bővült a Vág-híd körüli eseménysorozat: helyi lakosok mintegy százfős csoportja tüntetett a híd állapota miatt, és kifogásolta az állami szervek munkáját. A tiltakozó akción megjelent a Szlovák Közútkezelő Vállalat igazgatója is, aki szerint a rekonstrukció mellett egy új híd lehetőségével is számolnak.

Csaknem 100 tüntető gyűlt össze a helyi aktivista, Bósza János által szervezett demonstráción a Vág-híd város felőli oldalán található első kereszteződésnél. Bósza János, az akció egyetlen szónoka magyar és szlovák nyelven is felszólalt. Véleménye szerint Komáromnak egy teljesen új hídra, illetve elkerülőútra van szüksége. Úgy véli, a Vág-híd életveszélyes, különösen, ha újra áthaladhatnak majd rajta a nagy teherbírású gépjárművek.

Vita az igazgatóval

A demonstráción megjelent Roman Žembera, a Szlovák Közútkezelő Vállalat igazgatója is. Bósza János eredetileg Érsek Árpád (Híd) közlekedési minisztert hívta meg, de a tárca levélben közölte, hogy Roman Žembera képviseli Érsek Árpádot. Bósza beszédét követően csaknem 20 perces kérdezz-felelek zajlott le az igazgató és a tüntetők között, amely néha rövid vitába csapott át, amikor egy-egy tüntető ingerülten vetette fel a híddal kapcsolatos problémákat. Žembera újságírói kérdésre elmondta, még nem született döntés arról, mi lesz a híd végső sorsa, mivel egy új konstrukció élettartama 100 év, míg a felújítás biztosan nem bírja ki egy évszázadig. „A kérdés az, mi előnyösebb” – vázolta a fő dilemmát.

Galéria

Forgalomkorlátozás

A tüntetés végén néhány percre a demonstrálók rendőri biztosítás mellett lezártak egy menetsávot, majd a gyalogos-átkelőhelyen egy alkalommal oda-vissza átkeltek az úttesten. Bósza János, a helyzettől függően később újabb tiltakozó akciót szervezne. Helyi és regionális vezetők nem, csupán két városi képviselő, Tárnok Magdaléna és Feszty Zsolt (függetlenek) vettek részt a tüntetésen.

Aládúcolás rövidesen?

A Vág-híd a hetes fokozatú veszélyeztetettségi skálán hatos besorolást kapott, ideiglenes aládúcolásának műszaki előkészítése december első hetében indulhat meg. Komárom önkormányzata néhány napja gyorsított eljárásban hagyta jóvá a munkálatokat végző MBM Group cég területbérlési kérvényét. A Szlovák Közútkezelő Vállalat előzetes ígértei szerint akár az év végéig, de január közepéig mindenképpen be fejeznék az alátámasztást, amely után normalizálódhat a hídon áthaladó forgalom.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?