Visszatért a győztes útra a DAC

dac

A DAC Divkovic góljával 1:0-ra nyert a nyitraiak ellen a labdarúgó Fortuna Liga 17. fordulójában, így a nagymihályi fiaskó után újra visszatért a győztes útra. Még gól nélküli állásnál Davis tizenegyest hibázott, de a sárga-kékek így is behúzták a három pontot.

A DAC kezdőcsapatából hiányzott a keretből személyes okokból szabadságra küldött Koštrna és a sérült Kružliak is, így a védősor a Blackman, Oravec, Beszkorovajnij, Davis összeállításban szerepelt. A középcsatár Ramirez

A sárga-kékek aktívan kezdtek, Divkovicnak, Vida Kristophernek és Ramireznek is volt helyzete, de nem találták el a kaput.

A 26. percben viszont két védő között kapott kiugratást Gataric, Beszkorovajnij nem érte el a labdát, de Jedlička remek ütemben futott ki, és óriásit védett.

A hűvös novemberi délutánban a meccs kicsit eseménytelenül csordogált, bár a tempó nem volt rossz, de helyzetek nem igazán voltak. Nem sokkal a szünet előtt azonban a DAC azért felrázta a szurkolókat, ám Divkovic lövését Šípoš reflexmozdulattal kiütötte.

A második félidőt sokkal élesebben kezdte a DAC, a 47. percben Fábry jobb oldali lövését is nagy bravúrral védte Šípoš, két perccel később pedig Connor próbálkozott távolról, de a nyitrai kapus ismét jól helyezkedett. Az 54. percben egy jól kijátszott szituáció végén, jobb oldali beívelést követően Fábry volt jól helyen, de Šípoš megint mentett. A DAC viszont a második félidő első nyolc perce alatt többet mutatott, mint a teljes első játékrészben.

Blackman lapos beadása után Ramirez tette vissza a labdát Vida Máténak, de a gurítását megfogta a kapus.

Az 59. percben tizenegyeshez jutott a DAC, Ramirezt buktatták a tizenhatos sarkában. A lövéshez Davis állt oda, a nyitraiakat irányító Geri nem is nézte a büntetőt, így nem látta, ahogy a kapusa kivédte a panamai hátvéd nem jól helyezett és nem is túl erős lövését.

Négy perccel később viszont már gólt kiálthatott a MOL Aréna közönsége: Connor Ronan indította egy szép keresztlabdával Divkovicot, aki futtából laposan a hosszú sarokba lőtt – 1:0! A nyitrai együttes először kapott gólt bajnoki mérkőzésen Geri Gergely kinevezése, azaz 333 perc óta.

A 67. percben Ramirez ismét jól előkészítette a labdát Vida Máténak, aki sprintelve érkezett a második hullámban, de a kapu mellé bombázott. Négy perc elteltével Fábry csavart ballal a kapu mellé. Továbbra is rohamozott a DAC, Vida Kristopher lövését blokkolták, Ramirez közeli próbálkozása is levágódott. Szöglet után Beszkorovajnij lepattanó fejese is a kapu mellett kötött ki.

A 82. percben Ramirez Vida Kristophernek tette le a labdát, aki nagyon nagy gólt akart lőni – az is lett volna, ha bemegy, de a lövés kifelé csavarodott.

Négy perccel a lefújás előtt majdnem egyenlítettek a vendégek, egy szerencsételnül elvégzett DAC-szabadrúgás után egy gyors kontra végén a csereként beállt Šefčík kapta a labdát Jedlička előtt – a kapu mellé gurított, és a partjelző is lest intett.

Hyballa csak a 88. percben cserélt először: Fábry helyett állt be Šimčák. A drukkerek másfél perccel a lefújás előtt már állva tapsolták a DAC-ot. Az utolsó percben Vida Kristopher csinálta meg magának szépen a lövőhelyzetet, de ez a lövés is mellément!

A helyzetek alapján akár 5:0-ra is nyerhetett volna a DAC, de a csapat az 1:0-s győzelemmel is feledtette a nagymihályi 5:0-s kisiklást, a MOL Aréna lelátón újra az zengett: „Szép volt, fiúk!”

Érdekes

DAC–Nitra 1:0 (0:0)

Góllövők: Divkovic (63.)

Játékvezető: Kráľovič, 7189 néző.

DAC: Jedlička–Blackman, Oravec, Beszkorovajnij, Davis–Fábry (88. Šimčák), Vida M., Ronan–Divkovic, Ramirez, Vida K.

NITRA: Šípoš–Kuník (46. Dubeň), Farkaš, Podhorin–Bilovský, Faško–Fabiš, Gataric (71. Štefanec), Magda–Ristovszki, Chobot (61. Šefčík).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?