Pellegrini: Szlovákia és Lettország sok mindenben hasonlít egymáshoz

Peter Pellegrini

Szlovákia és Lettország sok szempontból hasonlít egymáshoz, ideértve a történelmi tapasztalatokat is. 

Míg a szlovákok idén a bársonyos forradalom 30. évfordulójára emlékeznek, a lettek a Balti lánc (Balti út) évfordulójára. Jelenleg kulcsfontosságú az együttműködés a védelem terén – fogalmazott Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök a pénteki sajtótájékoztatón, a Krišjanis Karinš lett miniszterelnökkel folytatott megbeszélés után, Rigában.

Lettországban jelenleg 152 szlovák katona szolgál, ez a legnagyobb szlovák misszió katonai külföldön. „Szlovákia kis ország, de igyekszik aktív lenni" - mondta Pellegrini.

A kormányfők tárgyaltak az Európai Unióról is. Pellegrini felhívást intézett a kis országokhoz, mint amilyen Szlovákia és Lettország, hogy kezdjenek beszélni arról, hogyan látják a jövőjüket Európában.

A szlovák küldöttség tagjai Peter Gajdoš (SNS) honvédelmi miniszter és František Ružička külügyi államtitkár is. Pénteken a küldöttség koszorút helyezett el a Szabadság-emlékműnél. Délelőtt a szlovák miniszterelnököt Egils Levits lett elnökkel fogadta a rigai várban. Pellegrini délután az Adaži katonai bázisra látogatott.

Szlovák miniszterelnök 21 év után tett hivatalos látogatást Lettországban. A lett államfőt és a miniszterelnököt meghívta Szlovákiába. Pellegrini pénteken tér haza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?