Tavasszal Ján Bíreš irányít Bősön

bos

Radványi Miklós utódja korábban a nagymihályiaknál és Nyitrán is edzősködött.

Bős. Radványi Miklós távozása után az őszi idény hajrájában vezetőedző nélkül maradtak a bősiek. Az utóbbi négy bajnokin az élvonalbeli Pohronie csapatához szerződött szakvezetőjük asszisztense, Bazsó Zsolt irányította a III. ligás csallóközieket. A Duna-partiak klubvezetése több kiszemelttel is tárgyalt. E hét közepén pont került az edzőkeringő végére. Csütörtökön eldőlt, hogy tavasszal a negyvenkilenc éves UEFA Pro-licences edző, Ján Bíreš vezeti csatába a nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában a tabella 3. helyén telelő kollektívát. 

„Új edzőnk ugyan közép-szlovákiai gyökerekkel rendelkezik, de immár tizennégy esztendeje Dunaszerdahelyen él. Járásunk központjában, a Jilemnický utcai Alapiskola pedagógusként tevékenykedik. Mivel miénk a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú csapata, ezért hasznunkra lehetnek újdonsült szakvezetőnk ififronton szerzett gazdag tapasztalatai. Zsolnán az MŠK utánpótlás képzésének módszertanát dolgozta ki, a nagyszombatiaknál pedig az U17-es csapat edzéseit irányította, egyben pedig a Spartak ificsapatainak főedzője volt. Ugyanakkor a Fortuna ligába is belekóstolt, Ivan Galád asszisztenseként a Ružomberok és a Nitra csapatánál kamatoztatta szakmai tudását. A II. ligában a Michalovce csapatánál edzősködött. Megállapodásunk egyébként a jövő év júniusáig szól” – ecsetelte új edzőjük szakmai felkészültségét a bősiek klubmenedzsere, Kovács Zsolt.

Milyen ismeretekkel, információkkal rendelkezik új csapatáról, a játékoskeretről a bősiek új vezetőedzője? „Nem látogattam a bősiek bajnoki mérkőzéseit, ezért első körben a tisztségviselők tájékoztattak a kerettagokról, a körülményekről. Természetesen megnézem, kielemzem a rendelkezésre álló videofelvételeket. Bazsó Zsolt, elődöm asszisztensének véleményére is kíváncsi vagyok. A kapust, Andrej Maťašovskýt, és Kojo Maticsot leszámítva fiatalok viselik a csapat mezét. Amennyiben szorgosan edzenek, jól teljesítenek, nálam is esélyt kapnak a bizonyításra. A vezetőség arra számít, hogy télen együtt marad a csapat. Remélem, így lesz. Tapasztalatból mondom, nem tesz jót a novembertől január közepéig tartó, hosszúra nyúlt téli semmittevés, melyet már nem tudok befolyásolni. Jelenleg csupán a téli felkészülés forgatókönyvét tervezem, ezért korainak tartom, hogy célkitűzésekről beszéljek” – fogalmazott lapunknak Ján Bíreš, aki december 13-án, a klub hagyományos évértékelőjén találkozik újdonsült védenceivel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?