Ikszelt a Fradi, még maradt esélye a továbbjutásra az EL-ben

fradi

Egy tizenegyest elhibázott, egyet pedig belőtt a Ferencváros az Espanyol Barcelona ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában, a 98. percben kapott góllal azonban meg kellett elégednie a 2:2-es döntetlennel.

A ferencvárosi B-közép szokásához híven nagyszabású élőképpel üdvözölte a kedvenceket, ezúttal a „Budapest“ felirat rajzolódott ki a kapu mögötti lelátón, fekete alapon zöld-fehér színekben.

A Grouapama Aréna pályáján is csak az a két szín volt megtalálható, a Fradi tiszta fehérben, a vendég Espanyol – kék-fehér klubszínek ide vagy oda – mélyzöldben játszott.

A Ferencvárosnak a továbbjutási esélyei reális életben tartásához nagyon kellett a győzelem, ennek fényében erősen is kezdtek, előbb Boli, majd 20 méterről Varga Roland veszélyeztetett.

A már továbbjutott spanyolok viszont a várakozásoknak megfelelően a B-csapatukat szerepeltették, a hétvégi, Getafe elleni bajnokihoz képest 9 helyen változott meg a kezdőcsapat a Fradi ellen. Igaz, így is ott volt a pályán például a Real Madridot is megjárt Esteban Granero.

Neki sem lehetett panasza az időjárásra, az egész napos zuhé után ideálisnak mondható, eső nélküli körülményekben fociztak a csapatok. Habár az egyik barcelonai kollégára nézve (vastag téli szövetkabát, a nyakán kétszer körbetekert sál, pokróc, mégis a hidegtől vacogó és folyamatosan rángatozó lábak) már nem is tűnt olyan biztos,nak, hogy jó ötlet volt a kesztyűt a sajtószobában hagyni…

Mindezt volt idő elmesélni, mivel nem sok izgalom történt a pályán, hangzana el ilyenkor a tévékommentátori klisé. Egészen a 22. percig ezt nem lehetett cáfolni – akkor viszont egy Isael-szabadrúgás után a kapufáról kipattanó labdát Sigér vágta az Espanyol kapujába – 1:0.

A válasz a 30. percben érkezett, Pipa kevergetett a tizenhatoson belül, visszapasszolta a labdát, Melendo megpattanó lövését pedig a másik oldalra eldőlő Dibusz nem védhette – 1:1.

A gyors gólváltás után ismét inkább küzdelmes volt a meccs, mint látványos.

A második félidő egy Sigér-helyzettel indult, aki szöglet után pöckölt bele a labdába, amely centikkel hagyta csak el a kapufát. A zöld-fehérek egyre inkább átvették a meccs irányítását, de nagyobb helyzetbe csak a 65. percben kerültek, Boli éles(ebb) szögből fölé lőtt. A 72. percben óriási rövidzárlat keletkezett a Fradi védelmében, az Espanyol csatára azonban annyira meglepődött, hogy az ötösön belül csak Dibusz áll vele szemben, hogy a kapusba lőtt. Utána pedig Lovrencsics egészen elképesztő módon azt hitte, az ellenfél kapujánál van, és „befejezte“ a támadást, az FTC szerencséjére gurítása mellé ment, így csak szöglet következett.

Hasonló hajmeresztő dolog a másik oldalon is adódott, a 75. percben – miközben a labdáért senkitől sem háborítatva, pár méterrel odébb Lopez kapus ugrott fel – a középső védő, Vila lekönyökölte Bolit. A megítél büntetőt azonban Isael a kapsuba vágta. „Ezt még nagyanyám is kivédte volna“ – mérgelődőtt egy szurkoló a lelátón.

Isael a 89. percben jóvátette hibáját, bátran utánament egy labdának a tizenhatoson belül, de hátulról elkaszálták – az újabb büntetőt a csereként beállt Škvarka már belőtte – 2:1. A hűvösödő időben félmeztelenre vetkőzött B-középpel a háta mögött a ferencvárosiak azonban nem tudták kibekkelni a ráadás perceit, a 98.-ban egy beadás után Darder fejesével kialakította a 2:2-es végeredményt. 

Mivel a csoport másik mérkőzésén a Ludogorec Razgrad 1:1-et játszott idegenben a CSZKA Moszkvával, az utolsó fordulóban a Fradinak Bulgáriában nyernie kellene, hogy továbbjusson az EL tavaszi szakaszába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?