5 tipp, ha elszállt az ihlet

sz

Mindenkivel megesik, hogy néha hiába töri a fejét, semmi érdekes, frappáns nem jut az eszébe. Ha nagy a nyomás, még nehezebb az egész. De lehet ezen segíteni, csak kicsit el kell engedni a feladatot. Mutatjuk, hogyan.

1. Hallgassunk zenét

A zene gyógyír mindenre. Jól mutatja ezt, hogy létezik zeneterápia. Alkalmazzuk mi is: hallgassunk zenét, közben engedjük szabadjára a gondolatainkat. Lehet, hogy pár perc múlva minden gondunk megoldódik. A lényeg, hogy ki tudjuk szűrni a külvilágot. A legjobb, ha valamilyen komolyzenét választunk, esetleg meditációs dallamot, hogy még a szövegre se kelljen odafigyelni.

2. Nassoljunk

Lehet, hogy azért nem tudunk koncentrálni, mert leesett a vércukorszintünk. Persze ilyenkor nem kell teletömnünk magunkat mindenféle édességgel, hiszen az nem segít. Együnk inkább pár kocka étcsokoládét: amellett, hogy felébreszt, egészséges is. A kávé szintén hasznos lehet, de bánjunk vele óvatosan, napi 2-3 csészénél többet inkább ne igyunk.

3. Séta

Szellőztessük ki a fejünket. A legjobb, hogyha parkban, a természet közelében tesszük. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor is iktassuk be a sétát. Napi 10-20 perc elég ahhoz, hogy újra tisztán tudjunk gondolkodni. Ráadásul a mozgás az egészségnek is jót tesz.

4. Olvassunk, böngésszünk

Lapozzunk át egy magazint, például a Vasárnapot, böngésszünk az internetes újságok között, vagy egyszerűen menjünk fel olyan portálra, ahol könnyen emészthető tartalmak, videók vannak. De ne töltsünk vele tíz percnél többet, mert könnyen beszippanthat, és ez már a munka rovására mehet.

5. Kérjünk segítséget

Ha pedig végkép nem tudjuk megoldani a feladatot, kérjünk segítséget. Nem szégyen az, ráadásul csapatban dolgozni nem is olyan rossz, mint sokan gondolják. Összehoz és inspirál, no meg a munkahelyi légkör is sokkal lazább és kellemesebb lesz, ha állandóan összedolgozunk, együtt inspirálódunk.

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnap 48. számában jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?