Több programpont megtárgyalását is elhalasztotta a parlament

parlament
Pozsony |

A tervezett programpontoknak csak a feléről tárgyalnak a képviselők a parlament 53. ülésén. Az első olvasatban lévő javaslatokról van szó. Erről szavazással döntött a plénum.

Robert Fico (Smer) képviselő azt kérte, több tíz programpont megtárgyalását halasszák a következő ülésre. Ezt azzal indokolta, hogy szélesebb körű vitára van szükség a jövő évi költségvetés jóváhagyásához.

A képviselők megvitatják az elnök által újratárgyalásra visszautalt törvényjavaslatokat, valamint az állami költségvetésről szóló törvényeket. A második olvasatban lévő javaslatok napirenden maradnak.

A plénum nem tárgyal például Eva Antošová (SNS) európai parlamenti képviselő javaslatáról, amely megtiltaná, hogy láncon tartsák a kutyákat. Az állategészségügyi törvény módosításáról szóló javaslat második olvasatban van.

A képviselők nem tárgyalnak továbbá a független képviselők által benyújtott, a védelmi és biztonsági stratégiákról szóló módosító javaslatról. A Hídnak a jelnyelv törvénybe foglalásáról szóló javaslata sem kerül most terítékre. Az eljárási szabályzatról szóló ellenzéki javaslatot sem vitatja meg a parlament.

Nem foglalkoznak egyebek mellett az úgynevezett lex Haščákkal, vagy az egészségügyet érintő, az összeférhetetlenséget tárgyaló törvénytervezettel sem, amelyet független képviselők – Miroslav Beblavý, Lucia Žitňanská, Martin Poliačik, Viera Dubačová és Alan Suchánek – terjesztettek elő.

A jogalkotók arról is döntöttek, hogy az egészségügyi minisztérium által előterjesztett három törvénytervezetről, beleértve a kórházreformot is, december 3-án, kedden, 17 órakor szavaznak.

A programpontok elhalasztására reagálva Igor Matovič, az OĽaNO elnöke azt javasolta a parlamentnek, hogy ítélje el a Smer, az SNS és Híd képviselőinek „diktatórikus praktikáit”. Kijelentette, hogy ez sérti az ellenzék demokratikus jogait.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?