Több ezer komáromi írta alá a Vág-híd felújítását követelő petíciót

Vág-híd
Komárom |

Több mint háromezer komáromi lakos írta alá azt az online petíciót, amely az illetékes állami szervektől a komáromi Vág-híd azonnali felújítását, és két körforgalom sürgős kiépítését követeli.

Az egyikre az Izsára, a másikra a Hetényre vezető bekötőút, és a Komárom–Érsekújvár főút kereszteződésénél lenne szükség. A kezdeményezők már petíciós íveken is gyűjtik az aláírásokat.

A petíciós bizottság kezdeményezését Komárom városa is támogatja. „Érsek Árpád (Híd) közlekedési miniszter kerüli a régió képviselőivel való találkozást. A komáromi régió közlekedésfejlesztését szinte minden téren elhanyagolták, amelynek következtében egyre nagyobb teher hárul az itteni községekre” – mutatott rá Keszegh Béla, Komárom polgármestere.

Rozbroy Éva, a petíciós bizottság elnöke elmondta: a Vág-híd elhanyagolt állapota miatt az elmúlt napokban súlyos közlekedési dugók alakultak ki. Felpanaszolta azt is, hogy az illetékes szervek alig tájékoztatják a lakosokat. „A híd karbantartója a Szlovák Útkezelő Társaság, amely állítja, hogy már nagyjából tíz évvel ezelőtt felhívta a figyelmet a híd rossz állapotára, de a környezetvédelmi minisztérium nem különítette el a szükséges anyagiakat az átépítésre. A híd nagyon rossz állapotára tekintettel ideiglenes megoldásként aládúcolják azt. A komplett felújítás jelenleg csupán ígéret, megvalósításának ideje bizonytalan” – mutatott rá Rozbroy, aki szerint az új Duna-híd jövő évi átadását követően még sűrűbb lesz a forgalom. Állítása szerint már most is gyakoriak a több kilométeres torlódások a városban.

Érsek Árpád közlekedési miniszter elutasította a tétlenség vádját. „Az utóbbi hónapokban többször is jártam Komáromban, és személyesen tájékozódtam a szóban forgó projektek előkészítéséről” – nyilatkozta Érsek. Hozzátette: már aláírták a szerződést a híd aládúcolásáról, és átadták az építési területet is. Ezen a héten kialakítanak egy mesterséges szigetet, ezt követően kezdi meg a kivitelező a híd aládúcolását. A híd komplett felújításának projektdokumentációjára is kiírták már a közbeszerzési pályázatot. A Vág-hidat 64 évvel ezelőtt adták át a forgalomnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?