A kontrákra kell figyelnie a DAC-nak keleten

beszko

Nagymihályban lép pályára a DAC szombaton kora délután (14.00) a labdarúgó Fortuna Liga 16. fordulójában. A Zemplín két hónapja nem nyert, ez Anton Šoltis vezetőedző állásába került, a sárga-kékek ezzel szemben jó szériában vannak: hat meccs óta veretlenek.

Az elmúlt négy évben 13 meccsen 28 gólt lőttek a Zemplínnek a sárga-kékek – egyetlen másik ellenfelük hálójába sem találtak be ilyen sokszor ebben az időszakban. A legutóbbi egymás elleni meccsen, augusztus közepén azonban nem tudták legyőzni őket a MOL Arénában, 1:1-es döntetlennel ért véget a találkozó: Sidibe gyors vezető góljára Taiwo válaszolt 15 perccel a lefújás előtt.

Új edzővel a Zemplín

A keleti együttes akkor éppen kilábalni látszott a szokásos, szezon eleji hullámvölgyéből, szeptember 21-e óta azonban nem tudott meccset nyerni, és a tabellán csak a 10. helyen áll.

A klubvezetés ezért a válogatott szünet előtt menesztette Anton Šoltis vezetőedzőt, a DAC ellen már a korábbi asszisztens, Jozef Majoroš fogja irányítani a Zemplínt.

Šoltis négy évig vezette a nagymihályiakat, a Fortuna Liga jelenlegi edzői közül ő volt a leghosszabb ideig hivatalban egy csapatnál. A kirúgott tréner úgy fogalmazott, túl korán került sor a váltásra, a csapatnak nem volt ideje összekovácsolódni, hiszen a szezon előtt még azt sem lehetett tudni, melyik bajnokságba jelentkezik be az együttes: az élvonal, a második és a harmadik liga is szóba jöhetett…

Az edzőváltás után a hazaiak kettőzött motivációval várják a DAC-ot, és szeretnék megszakítani hat bajnoki óta húzódó nyeretlenségi sorozatukat.

Beszko visszatér

A DAC viszont azt szeretné, ha tovább folytatódnának a jó szériái: a dunaszerdahelyi együttes hat mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, a legutóbbi négy idegenbeli meccsét pedig megnyerte.

A mai meccs különleges lesz Danilo Beszkorovajnij, a DAC ukrán hátvédje számára, aki az elmúlt idényben kölcsönjátékosként a Zemplínben játszott.

„Kellemes lesz találkozni az egykori csapattársaimmal és a nagymihályi szurkolókkal. Bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak az összecsapásra, és megmutathatom nekik, hogy az ő színeikben és a DAC mezében jó focista vált belőlem. Amikor Nagymihályban futballoztam, gyakran meg szoktak állítani egy közös fényképért. Remélem, hogy nem felejtettek el” – nyilatkozta a DAC honlapjának a belső védő, akit mindenki csak „Beszkónak” szólít.

Az U20-as ukrán válogatottal korosztályos vb-t nyert játékos szerint a hazaiak fő fegyvere a gyors kontra, oda kell majd figyelni a támadásokat is segítő jobbhátvéd Rotára és a csapatkapitány Žofčákra is.

„Nekünk kellene birtokolnunk a labdát és gyorsan futballozni, ahogy azt az edző is kéri tőlünk. Ha mindkét félidőben a saját játékunkat nyújtjuk, akkor a nagymihályiak esélytelenek lesznek” – vélekedett Beszkorovajnij.

Kalmár nélkül

A DAC egészen biztosan nem számíthat a csapatkapitány Kalmár Zsoltra, aki az Uruguay elleni válogatottmérkőzésen bokatörést szenvedett. A kreatív középpályás a szlovák sportnapilapnak elmondta, nem kellett megműteni, mert nem mozdultak el a csontok a bokájában, de nehéz megjósolni, mennyi idő kell a felépüléséhez. „Remélem, három hónap múlva már elkezdhetem az edzéseket” – fogalmazott óvatosan Kalmár, aki visszanézte felvételről a sérülését, de senkinek nem ajánlja, hogy ezt tegye: „Nagyon rosszul nézett ki. Ahogy végignéztem a jelenetet, újra elkezdett fájni a bokám.”

Kalmárt kivéve azonban mindenki más Peter Hyballa vezetőedző rendelkezésére áll. „Zsoltin kívül mindegyik futballista egészségesen tért vissza a válogatott összetartásokról. Kapcsolatban vagyunk vele, és bízunk abban, hogy tavasszal mihamarabb visszatér a pályákra – mondta a DAC trénere a klub hivatalos oldalának. – A nagymihályiaknak minőségi a védelmük, és a gyors ellentámadásokra építenek. Valószínűleg nálunk lesz többet a labda, és bízom benne, hogy kellőképpen hatékonyak is leszünk. Meg akarjuk őrizni a második helyet.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?