Bárdos lehet a listavezető

Bárdos Gyula
Pozsony |

Az MKP, a Magyar Fórum és az Összefogás már szétosztotta az utóbbiból létrehozandó választási párt jelöltlistájának helyeit. Az MKP jelöltjeinek névsora már körvonalazódik. Mutatjuk, ki mennyi helyet kapott az élmezőnyben.

Információink szerint az MKP a lista 1. 3. 5. 7. 10. 11. 13. 14. 15. 17. 18. 19. és 20. helyét töltheti be. Az MKP a következő személyeket jelöli a Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) nevű választási párt listájának első helyeire. 

Érdekes

1. Bárdos Gyula, a CSEMADOK országos elnöke, az MKP elnökségi tagja.

3. Menyhárt József, az MKP elnöke

5. Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke

7. Berényi József, az MKP elnökségi tagja, Nagyszombat megye alelnöke

10. Cziprusz Zoltán, az MKP Országos Elnökségének tagja, megyei képviselő

11. Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke, megyei képviselő 

Az MKP elnöksége azonban még ma, péntek este is ülésezik, ez a testület nyújtja be a listára vonatkozó javaslatát a párt Országos Tanácsa elé. Ez utóbbi testület holnap, szombaton ül össze és dönt a választási pártban való indulásról, illetve azokról a személyekről, akik a párt számára fenntartott helyeket betölthetik. 

Úgy tudjuk, az Összefogás a listán a 2. a 6. a 9. és a 17. helyet tudhatja magának. A Mózes Szabolcs vezette formáció vasárnap délután tartja közgyűlését, ahol majd a listáról döntenek. A Magyar Fórumnak, amelynek Simon Zsolt az elnöke, pedig a 4. a 8. a 12. és a 16. hely juthatott a listán. Összesen 30 helyet kaptak. Ezen politikai formáció pártszervei is vasárnap szentesíthetik a másik két formációval való együttműködést és a jelöltjeik névsorát.

Bugárék is ma döntenek
A Híd is holnap tartja Országos Tanácsát, amelyen a párt elnöksége által beterjesztett jelöltlista-javaslatról szavaz a párt orgánuma. A Híd elnöke, Bugár Béla korábban megerősítette, hogy ezt a listajavaslatot Érsek Árpád jelenlegi közlekedési miniszter vezeti.

Korábbi tárgyalások
A pártok korábban arról is tárgyaltak, hogy az összes magyar politikai formáció egy listán induljon. Ez az egyeztetéssorozat azonban kudarcba fulladt. A Híd végül az MKDSZ-szel állapodott meg, az utóbbi párt Bugárék listáján indul. A héten a Hídhoz csatlakozott a Šanca nevű párt is. A Dobrá voľba is tárgyalt arról hogy Bugár pártjával közösen vágjon-e neki a parlamenti választásnak, de végül nem született megállapodás. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?