Eb-pótselejtezők: Bulgária vár a magyarokra, ha győznek az izland–román meccs nyertesével találkoznak

Szoboszlai Dominik

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriát kell legyőznie idegenben a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi–román párharc győztesével játszhat az Eb-részvételért.

A pénteki sorsoláson az is eldőlt, hogy továbbjutás esetén a magyarok Budapesten fogadhatják az izlandi–román meccs győztesét.

„Bulgária ugyan mögöttünk áll a világranglistán, de erős csapatról van szó, amely saját közönsége támogatását élvezve játszhat ellenünk. El kell végeznünk ezt az extra munkát, hogy ott lehessünk a részben budapesti rendezésű Eb-n ˮ –idézte Marco Rossi szövetségi kapitányt a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja.  Az olasz szakember szerint nem is kérdés, hogy kaphattak volna sokkal nehezebb sorsolást is az elődöntőt illetően, ugyanakkor leszögezte, nincsenek abban a helyzetben, hogy azt mondhassák, könnyű dolguk lesz „A jó dolog az, hogy ha ezt a mérkőzést megnyerjük, akkor ugyan egy még erősebb csapat ellen, de hazai pályán játszhatunk a rájátszás döntőjében. Ez mindenféleképpen még több motivációt kell, hogy adjon.ˮ

A bolgárok a negyedik helyen zártak a selejtezőcsoportjukban, egyedül csak az utolsó játéknapon, a csehek elleni tét nélküli meccsen tudtak győzni.

Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy ha Magyarország kijut az Eb-re, biztosan Németországgal lesz egy csoportban, valamint hogy a két válogatott két-két csoportmérkőzést garantáltan hazai pályán játszik. A tegnapi sorsoláson arról is döntöttek, hogy az esetleges egymás elleni találkozót Münchenben rendezik.

A pótselejtezőben Szlovákia Írországot fogadja hazai pályán, majd a döntőben a Bosznia–Hercegovina–Észak-Írország győztesével játszik. A pénteki sorsolás alapján ha a szlovákok túljutnak Írországon, idegenben kell kiharcolniuk az Eb-részvételt.

A C ligában végül Izrael lett Skócia ellenfele, a párharc győztesére Norvégia vagy Szerbia vár. Az elődöntőkre március 26-án, a döntőkre öt nappal később kerül sor.

Érdekes

A pótselejtezők párosítása:

A liga: Bulgária–Magyarország, Izland–Románia

B liga: Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország, Szlovákia–Írország

C liga: Norvégia–Szerbia, Skócia–Izrael

D liga: Grúzia–Fehéroroszország, Észak-Macedónia–Koszovó

A döntőkben az első páros győztese játszhat hazai pályán. A döntők győztesei kijutnak az Európa-bajnokságra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?