A Za ľudí egyedül indul a választáson

Andrej Kiska
Pozsony |

A Za ľudí egyedül indul a 2020-as parlamenti választáson, senkivel sem lép koalícióra. Ezt Andrej Kiska pártelnök jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Elmondása szerint döntésük oka, hogy nem valósult meg a párt elképzelése az ellenzéki nagykoalíció létrehozásáról, amelyben minden demokratikus ellenzéki erő részt vett volna, amelyekkel a Za ľudí el tudja képzelni a kormányzást.

Megismételte, csak akkor van értelme választási koalíciót kötni, ha az összességében jobb eredményt tud elérni, mint a benne résztvevő pártok eredménye összeadva. Ezért javasolták ismételten a nagy ellenzéki blokk, az úgynevezett Változás blokkja létrehozását.

„A koalíció létrehozása azon bukott meg, hogy nem tudunk létrehozni olyan blokkot, amelyben az összes párt részt venne”

– jelentette ki Kiska.

Rámutatott, hogy a KDH a tárgyalások során leszögezte, egyedül akar indulni a választáson, az SaS pedig csak egy szűkebb koalíciót javasolt a PS-Spoluval és a Za ľudíval.

Kiska hozzáfűzte, a fejlemények ellenére az ellenzéki pártok szakértői továbbra is együttműködnek, bízik benne, hogy mindegyik párt meg tudja szólítani a szavazóit és a választás után sikerül létrehozni a közös kormánykoalíciót.

A Za ľudí a PS-Spoluval, az SaS-szel, a KDH-val és az OĽaNO-val akart közös ellenzéki blokkot kialakítani, Andrej Kiska erről többször is tárgyalt a múlt héten a többi párt elnökével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?