Elmarad a szlovák ellenzéki összefogás

truban kiska sulík matovič kollár beblavý

Nem egyeztek meg a szlovák demokratikus ellenzéki pártok.

Andrej Kiska, a Za ľudí elnöke elmondta, szerinte a választás előtti koalíciónak akkor van értelme, ha közösen több szavazatot szereznek, mintha a pártok egyedül indulnának.

„Kitartottunk amellett, hogy az egésznek csak akkor van értelme, ha létrehozzuk a Változási Blokkot, ahol az összes olyan párt ott lesz, amelyekkel kormányt is alakítanánk” – indokolta Kiska a tárgyalások zátonyra futását azzal, hogy ők a PS/Spolu koalícióján és az SaS-en kívül az OĽaNO-val és a KDH-val is számoltak. Igor Matovič, az OĽaNO elnöke szerint ez hülye ötlet, mivel ilyen széles körű összefogásra az emberek nagy része nem szavazna.

Hozzátette, azt ajánlani, aminek nincs megvalósulási esélye, nem annak a jele, hogy meg akarnák akadályozni a demokratikus pártokra adott szavazatok elvesztését – utalt Matovič arra, hogy a KDH már előre bejelentette, egyedül indul a választáson. Kiska azonban egy PS/Spolu, Za ľudí és SaS koalíciót műnek és értelmetlennek nevezett. Az SaS szintén megerősítette, hogy egyedül vág neki a választásnak, hozzátette, a sikertelen tárgyalások nem mérgesítették el a kapcsolatokat a felek között. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?