Továbbra is rács mögött marad Zsuzsová és Szabó

Kuciak
Pozsony |

Elutasította Alena Zsuzsová és Szabó Tamás panaszát a Legfelsőbb Bíróság. A Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében vádolt két személy a vizsgálati fogságuk meghosszabbítása miatt tett panaszt.

A Legfelsőbb Bíróság szenátusa teljes mértékben egyetért a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság döntésével, miszerint továbbra is indokolt, hogy az ügy vádlottjai vizsgálati fogságban maradjanak. Važanová elmondta, a bíróság azt is figyelembe vette a döntés meghozatalakor, hogy az ügyben vádat emeltek, ez pedig amellett szól, hogy a bűncselekmény megtörtént, és a gyanúsítottak követték el.

Miroslav Marček nem tett panaszt a vizsgálati fogság meghosszabbításáról szóló döntés ellen. Beismerte, hogy ő gyilkolta meg Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát, és együttműködik a rendőrséggel.

Kapcsolódó cikkünk

A Kuciak-gyilkosásság ügyében vádlottként szereplő Alena Zsuzsová, Miroslav Marček, Szabó Tamás vizsgálati fogságának meghosszabbításáról múlt heti zárt ülésén döntött a bazini Specializált Büntetőbíróság (ŠTS). Az információt a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze is alátámasztotta.

Zsuzsovát, Marčekot, Szabót, valamint Kočnert Ján Kuciak újságíró meggyilkolásával vádolják. Kočner vádlottként szerepel a Markíza-váltók meghamisításával kapcsolatos ügyben is, valamit az igazságszolgáltatás akadályozásával is vádolják.

A vád szerint Kočner 2017 végén, vagy 2018 elején rendelte meg Ján Kuciak meggyilkolását Zsuzsovánál. Bosszúból ölette meg, amiért az újságíró megírta, hogy gazdasági bűncselekményeket követett el. A nyomozati irat több mint 25 ezer oldalas, több melléklettel egészítették ki. A vádirat 93 oldalas.

Miroslav Marček és Szabó Tamás ellen a Kuciak-gyilkosság mellett Peter Molnár gútai vállalkozó meggyilkolása miatt is vádat emeltek. Molnárt 2016-ban ölték meg. Marčekot, Szabó Tamást és Kočnert tiltott fegyverkezéssel is vádolják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?