Utolsó esély az Eb-re: a szlovákok az írek ellen, Magyarország pénteken kap ellenfelet

euro

Magyarország és Szlovákia is kiharcolhatja még az Eb-részvételt a Nemzetek Ligája pótselejtezőin keresztül a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságra. Mutatjuk, hogyan.

A Nemzetek Ligáján keresztül még négy csapat juthat ki a jövő évi kontinensviadalra. A Nemzetek Ligája playoff-körében mind a négy ligában rendeznek egy négyes tornát (két elődöntővel és egy döntővel), a tornák győztesei pedig kijutnak az Eb-re. 

A playoff-részvételre eredetileg jogot szerző 16 csapatból 8 már kijutott az Eb-re a selejtezőkön keresztül, így nyolc megürült helyet kellett feltölteni további válogatottakkal (a feltöltés a Nemzetek Ligájában elfoglalt végsorrend alapján történt). 

Szlovákia esetében a képlet egyszerű: a Nemzetek Ligája második, B-ligájában pontosan négy olyan csapat van, amely nem harcolta ki az Eb-részvételt a selejtezőn keresztül, így itt automatikusan kialakult a torna mezőnye: a szlovákok először március 26-án játszanak odahaza Írország ellen játszanak, a meccs győztese öt nappal később a Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország győztesével küzdhet meg a kijutásért.

A magyar labdarúgó-válogatott ellenfelére a pénteki sorsoláson derül fény: mivel az A-ligás csapatok közül egyedül Izland nem harcolta ki az Eb-részvételt a selejtezőben, így a feltöltésre jogosult csapatok közül mellé fognak sorsolni hármat. A négy feltöltésre váró csapatból (Magyarország, Bulgária, Izrael és Románia) három tehát Izland mellé kerül, a negyedik pedig a C-liga három playoffba jutott csapatához (Skócia, Norvégia, Szerbia) csatlakozik. Ha pont Magyarország kerülne a C-ligás playoff-négyesbe, akkor előbb Skóciával csatázna idegenben, majd a Norvégia–Szerbia győztesével küzdene meg a kijutásért.
 

Érdekes

Nemzetek Ligája, playoff

A-liga: Izland, + hárman a Magyarország, Bulgária, Románia, Izrael négyesből

B-liga: Szlovákia–Írország és Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország. 

C-liga: Norvégia–Szerbia és Skócia–? (ellenfele a Magyarország, Bulgária, Románia, Izrael négyesből kerül ki)

D-liga: Grúzia–Fehéroroszország, Észak-Macedónia–Koszovó
 

A tornák négy győztese kijut a 2020-as Eb-re.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?