GALÉRIA: Ezer gyerek dobolt Nagykaposon

dobok nagykapos
Nagykapos |

Közel ezer gyekek kapcsolódott be az országos akcióba és dobolt együtt Nagykaposon, a városháza előtt. A város összes oktatási intézménye, a szabadidőközpont és a sportklubok is bekapcsolódtak abba a kedd délelőtti megmozdulásba, amellyel a gyerekek jogaira akarták felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy a gyerekeket védeni kell az erőszak ellen – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Gabriela Fedičová, a városi rendőrség munkatársa, a program koordinátora.

„A dobolás célja az volt, hogy jobban lehessen hallani a gyerekeket, valamint az, hogy ne féljenek, és hogy tudják, kihez fordulhatnak, ha bajba kerülnek, vagy ha egy ismerősük kerül bajba“ – mondta Fedičová, és hozzátette, a nagykaposi városi rendőrség is bekapcsolódott abba a programba, amelynek célja a gyerekbántalmazás megelőzése. Fedičová azt is elmondta, a nagykaposi városi rendőröknek zaklatással, drogfogyasztással kapcsolatos ügyekben kell a leggyakrabban eljárniuk.

A város főterén kedden délelőtt három dobos vezetésével dobozokon, fazekakon doboltak a gyerekek főzőkanállal, kalapáccsal vagy PET-palackokkal. „Öt percig a dobosokkal közösen, azután csak a gyerekek verték a ritmust. Arra kértük őket, hogy csapjanak minél nagyobb zajt” – árulta el Fedičová.

Galéria

Az akció mottója: Dobolunk, hogy jobban hallják a gyerekeket. A szervezők a megelőzés fontosságára, a gyerekek védelmének szükségességére akarják felhívni a figyelmet. „Az erőszak olyan téma, amely különféle formáiban van jelen az életünkben. Befolyásolja az életünket és a gyerekeink életét is. A gyerekek egyre többször találkoznak megaláztatással, kirekesztettséggel és az erőszak egyéb formáival, de gyakran csak akkor derül fény a problémára, amikor már késő. Éppen ezért fontos beszélni a gyerekekkel szembeni erőszakról” – mondta Mariana Kováčová, az akciót szervező Napocska Központ igazgatója.

Hatodszor szervezték meg Szlovákiában a közös dobolást. Nagykapos először kapcsolódott be az akcióba. Kedden délelőtt az ország 140 városában verték a dobot a gyerekek.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?