Milliós fejlesztés Zselízen

Zselíz
Zselíz |

Tovább folytatódik a több, mint egymillió eurós nyertes pályázatból készülő kerékpárút kiépítése, és négy hónap alatt teljesen felújítják 
a tornatermet is. 

Egymillió-kétszázezer eurót nyert Zselíz városa az IROP program Kerékpárral munkába nevű pályázatán. Ebből a pénzből a szódói városrészt kötik össze Garammikolán keresztül Zselíz ipari parki területével. A garami töltésen vezető részen, a Béke utcai és a Štúr utcai szakaszon, valamint a Sári patak mentén húzódó útvonalon kezdték a munkát. A felső földrétegek legyalulása, illetve a felső burkolatok elbontása, majd az alapok elkészítése következett. Lerakták a szegélyeket, és stabilizálták az alapokat. 

Év végére elkészül

„A teljes építkezés kilenc különálló, de egymással összefüggő szakaszból áll.  Az említett objektumok mellett elkészül a Sládkovič utcai, valamint a parkon keresztül vezető szakasz is, továbbá az amfiteátrumot az országúttal összekötő szakasz, a mikolai belső utcai rész és a parkot a Garam-híddal összekötő Schubert utcai szakasz is. A munkák befejezése év végéig várható, az időjárástól függőenˮ – tájékoztatta az Új Szót Juhász András polgármester. 

Megújul a tornacsarnok

Folytatódik a zselíziek által T18-asként elnevezett tornaterem teljes felújítása is. Erre a célra a város mintegy 700 ezer eurós állami támogatást nyert, ám volt némi huzavona a nyertes kivitelező cég és az önkormányzat közt az ára miatt. Végül is megállapodtak. 

„A kivitelező a tornaterem rekonstrukciójára 875 452 euróra módosította az árajánlatát. Ezt a képviselő-testület június 27-i ülésén elfogadta, és további 81 ezer eurót szavazott meg a zuhanyozók és az öltözők felújítására. A tornaterem rekonstrukciója tartalmazza az épület teljes hőszigetelését, az ajtók és az ablakok cseréjét, a küzdőtér padlózatának cseréjét, valamint a fűtés- és a szellőzőrendszer korszerűsítésétˮ – tudatta a sajtóval Juhász András. 

A polgármester lapunkkal most annyit közölt, hogy az építési terület átvétele után elsősorban a belső burkolatok bontási munkáihoz fogtak hozzá, majd a külső burkolatok bontása és a tetőszerkezet javítása következett. Ezt követte az ablakok cseréje, majd a külső hőszigetelések szerelése. A teljes felújítást 4 hónap alatt végzik el. A csarnokot – mint eddig is – különféle sport- és kulturális események megrendezésére is használják. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?