Ideiglenesen átköltöztetik a dunaszerdahelyi idegenrendészet kirendeltségét

idegenrendészet
Dunaszerdahely |

Jövőre felújítaná a belügyminisztérium az Ádor utcai épületet, ahol az idegenrendészet kirendeltsége működik. A felújítás ideje alatt a város másik részén, a Malom utcában fogadják az ügyfeleket.

Rendszeres a tumultus az Ádor utcában, ahol előfordul, hogy már este gyülekeznek az emberek, hogy másnap minél hamarabb bejuthassanak az idegenrendészetre. A lakosok, az önkormányzat, valamint a belügyminisztérium sem elégedett a helyzettel. A helyiek korábban aláírásgyűjtést szerveztek, a belügyminisztérium sajtóosztálya pedig rámutatott, hogy az épület gazdasági és közegészségügyi szempontból sem megfelelő. A tárca azonban a költözés helyett a felújításban látja a megoldást. „Előkészítettük a kivitelező kiválasztásához szükséges dokumentumokat, az év végén, vagy 2020 elején elindulhat a közbeszerzés“ - közölte a belügyminisztérium sajtóosztálya hozzátéve, hogy ha sikeres lesz a pályázat, akkor már jövőre elkezdődhet az épület felújítása. A rekonstrukció ideje alatt a Malom utcában bérelt ingatlanban működik majd az idegenrendészetet.

„A kiválasztásnál elsősorban a város szélén álló épület elrendezését vettük figyelembe, valamint azt, hogy vannak-e parkolóhelyek mellette” - válaszolt a tárca arra a kérdésre, hogy az új cím meghatározásánál számított-e a város igénye, mely szerint lakott területen kívül működjön a hivatal.

Valószínűleg februártól fogadják majd a Malom utca 2/A címen azokat a külföldieket, akik a Dunaszerdahelyi, Galántai, vagy Szenci járásban akarnak letelepedni.

A belügyminisztérium korábban közölte, hogy a hetente három nap van ügyfélfogadás az intézményben. Három rendőr naponta átlagosan nyolcvan külföldivel foglalkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?