Bandaszka és kis-apokalipszis

roman

Bandaszkába szavazni jó dolog, véli Bandika.

Annak kapcsán jutott el a felismeréshez, hogy bandaszkát használtak szavazóurnának egy Vrȃncea megyei faluban a hétvégi román államelnök-választáson. Rȃmești faluban azért folyamodtak a sötétkék bandaszkához, mert az már tavasszal is nagyon jól bevált, az EP-választáson, mondta a helyi polgármester. Bandika szerint az illetékes szervek helyesen cselekedtek, a bandaszka jobb megoldás, mint a papírurna, amely nagyon könnyen szétreped (főleg, ha felrúgják, földhöz vágják vagy kidobják az ablakon). Ervin szerint a dolognak nincs jelentősége, hiszen az eddigi elnök, Klaus Johannis fölényes győzelmet aratott, és a második fordulóban sem várható meglepetés. Biztosan akad, aki ezen is meglepődik, jegyezte meg Bandika. Vajon ki? – kérdezte Ervin. Talán Michael Schumacher, aki állítólag már tudatánál van. 2013-as síbalesete óta ugyanis kómában volt, az elmúlt hat év eseményeiből semmit nem tud. Bandika szerint érdekes feladat lehet, hogy ha találkozol egy régi családtaggal vagy ismerőssel, az meg azzal kezdi, hogy szevasz, mi volt itt hat évig. Te mivel kezdenéd? Egyáltalán, mit tartanál említésre érdemesnek a sok kis apokalipszis közül, ami azóta a világban lepergett? Hogy 2015-ben volt a Charlie Hebdo-merénylet, 2019-ben meg leégett a Notre Dame? Vagy hogy megszűnt a Népszabadság? Vagy hogy Romániának 2014-ben német államfője lett? Vagy hogy 2019 nyarán átnevezték 5-ös metróvá a szentendrei HÉV-et? Vagy hogy Trump nyerte az amerikai elnökválasztást? Vagy hogy Bős meg Naszvad városi rangot kapott? Mi érdekelheti Schumachert? Hogy hogy vannak a gyerekei? Vagy hogyan fejlődtek az autózás lehetőségei, amíg kómában volt? Erről Bandikának eszébe jutott, hogy Komáromban a napokban apokaliptikussá vált a közlekedési helyzet, hiszen a betegeskedő Vág-hídon már tényleg csak gyalogostempóban lehet végighajtani, ez pedig gigantikus fennakadásokat okoz. Ráadásul a híd állapota egyre romlik, és 

igaz, hogy a város másik végén épp most készült az új Duna-híd, de emezt a kisebbet is valahogy „meg kőne tenderűtetni”, vagy legalább írni a Jézuskának, hogy hozzon egy másikat karácsonyra. 

Vagy kerekeket szereltetni arra az újra, ha már kész van, és átgurítani emide.

Ez viszont Ervin szerint Schumachert valószínűleg egyáltalán nem érdekli, hiszen ő az élete során nem azokat az útszakaszokat szokta keresni, ahol adottak a nagyon lassú haladás feltételei. Bandika szerint az exversenyzőt az sem érdekli, hányan szavaztak bandaszkára, pontosabban bandaszkába a hétvégi román államelnök-választáson. Ervin szerint nemcsak ez, de még az sem érdekli a híres autóversenyzőt, mi az a bandaszka. És ez így is van jól – hagyta helyben a témát a két jó barát, majd elindultak délnek, ugyanis tudják, hogy akik élnek, azok délnek mennek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?