25 év börtönre ítélték a Sátor-banda egyik tagját

Zakál Ferenc
Pozsony |

25 év szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság Zakál Ferencet, a Sátor-bandaként elhíresült bűnözői csoport tagját. A Legfelsőbb Bíróság ezzel eltörölte a bazini Specializált Büntetőbíróság márciusi ítéletét, amely 23 év börtönbüntetést szabott ki a vádlottra. A keddi döntés jogerős.

A büntetést, amelyet a bíróság négy bűncselekmény miatt szabott ki a vádlottra – egyebek között a Sátor-banda tagjának meggyilkolásáért és bűnszervezet megalapításáért – a legszigorúbban őrzött börtönben kell letöltenie. Ugyanakkor három év védelmi felügyeletet és vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. A háromtagú szenátus elnöke szerint a vádlott bűnösségét egyértelműen bizonyították. Zakál nem bánta meg a tetteit, a tárgyaláson sem vett részt, hozzájárult, hogy az ügyvédje képviselje a bíróságon.

Zakál jogi képviselője szerint több hibát is elkövettek az eljárás során, ezért javasolta, hogy töröljék el a bíróság ítéletét, indítsanak új eljárást, vagy mentsék fel a védencét. A Specializált Büntetőbíróság márciusi ítélete ellen fellebbezett a vádlott és az ügyész is.

A Sátor-banda 1999 és 2010 között tevékenykedett Dél-Szlovákiában és Magyarországon. Erőszakos bűncselekményeket, gazdasági bűncselekményeket, gyilkosságokat követtek el, likvidáltál a konkurens Pápay-klán több tagját. Egyik legbrutálisabb tettük saját bandatagjuk, Reisz Andor 2006-os meggyilkolása volt, Reiszt agyonlőtték, a holttestet feldarabolták. Hasonlóan brutális módon végezték ki 2010-ben Sátor Lajost is. Az ő holttestét, és a gyilkos fegyvert a mai napig nem találták meg.

Az ügyben Boris Drevenák exrendőrt is elítélték, 17 év börtönbüntetést kapott. Drevenák tagadja a bűnösségét, és szökésben van. A vád szerint rendőrségi információkat szivárogtatott ki a Sátor-bandának.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?