Lesz kiknek szurkolnunk az X-Faktorban

dd
Budapest |

Az elmúlt hétvégén dupla adásban láthattuk, mi zajlott az X-Faktor mentorházában, azaz kik kerültek az élő show-ba. A tizenkettes mezőnyben négy szlovákiai magyar is van.

Pontosabban három produkciónak szurkolhatunk, hiszen a C.O.O.L. formációt két rimaszombati srác alkotja, Ruszó Tibor a fiúk kategóriájában versenyez, Babinák István pedig a Sperante együttes klarinétosa, illetve billentyűse. 
A 14 éves rimaszombati Orosz Dani és a 17 éves Kovács Bence, azaz a C.O.O.L. merész döntést hozott: a tavalyi X-Faktor győztes erdélyi USNK rapduó #tevagya című számát gondolta újra, és feldolgozásuk olyan jól sikerült, hogy Puskás Peti beválasztotta őket a csapatába. 

ss

A balogújfalusi Ruszó Tibor teljesen más stílust képvisel. Ezúttal Bangó Margit Úgy mentél el című dalát választotta, és alaposan összeugrasztotta a zsűritagokat produkciójával. Dallos Bogi és ByeAlex egy brazil szappanoperába kívánkozó összeveszési és békülési „jelenetet” adott elő Tibor énektudásának megvitatása kapcsán. Végül ByeAlex, akinek személyes ízlésétől nagyon távol áll Tibor zenei világa, zsűritársaira bízta a döntést, ők pedig bejuttatták a 16 éves srácot az élő show-ba. 

ddd

A Sperante együttes szintén nem a kategória mentorának köszönheti továbbjutását. Énekesnőjük, Oláh Szandra két éve, alig tizennégy évesen szólóénekesnőként már bekerült a mentorházba, de akkor nem sikerült továbbjutnia. Ezúttal csapatával próbált szerencsét. A vasárnapi tévé-műsorban egy népdalegyveleget adtak elő, ám nem igazán győzték meg vele Puskás Petit, aki az új szabály értelmében átengedte a döntést a többieknek. A másik három zsűritag pedig úgy vélte, a Sperante együttesnek ott a helye a tizenkét legjobb között. 

Mind a négy zsűritag, azaz mentor csapatába tehát három-három versenyző került, akikkel az elmúlt hetekben (a hétvégi adások természetesen felvételről mentek) közösen készültek az élő műsorokra. Ezért a még iskolaköteles szlovákiai fiúk szeptembertől magántanulók, hiszen áttették „székhelyüket” Budapestre, és a felkészülés sok idejüket felemészti. 

Az első élő show szombaton 20 órakor kezdődik az RTL Klub csatornán. Ott már a tévénézők is szavazhatnak kedvenceikre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?