Sztárunk a VASÁRNAPBAN Julianne Moore

Julianne Moore

Nem kérkedik az intelligenciahányadosával, mint Sharon Stone. Nem jár plasztikai sebészhez, mint Nicole Kidman.

Nem lovagolta meg a zaklatási botrányt, mint Asia Argento. Ő mindenben más. Hollywood okos, érzéki vöröse, aki csak a kamera előtt játszik, ott viszont nagyokat alakít: Julianne Moore.

Nincs olyan szerepe, amely ne hagyott volna nyomot az emlékezetünkben. Még ha gyengébb filmhez adta az arcát, akkor is. De hogy a legnagyobb alakításait említsük: Az órák öngyilkossági hajlammal küzdő terhes háziasszonya. A nő, akit szerettem leszbikus rendőr hadnagya. A Megmaradt Alice-nek Alzheimer-kóros nyelvészprofesszora. A Boogie Nights heroinfüggő pornósztárja. A Magnólia idegösszeomlás szélén álló felesége. A Távol a mennyországtól csalódott asszonya, aki egy fekete kertész karjaiban keresi a vigaszt. Csupa fantasztikus, szívszorító alakítás. Oscar-díjas színésznő lévén Julianne Moore nem is adja alább soha. Karlovy Vary idei fesztiválján életművéért Kristályglóbusszal jutalmazták, majd levetítették egyik új filmjét, az Esküvő utánt, amelyben ugyan nem a főszerepet játssza, mégis az ő neve fémjelzi a történetet. Azt pedig nem más, mint a férje, Bart Freundich rendezte.

1989-ben és 90-ben Frankfurtban élt aszüleivel, ott járt középiskolába. Akkor egészen közelről élte meg a berlini fal leomlását, mert el is utaztak Berlinbe, hogya saját bőrükön tapasztalhassák meg a keletnémetek, sőt egész Kelet-Európa eufóriáját. Ott és akkor értette meg, mit jelent a szabadság.

Nagyobb biztonságban érzi magát színészileg, ha a férje rendezi? Első közös filmjük, az Ujjlenyomatok óta 23 év telt el, ezt megelőzően is ismerték egymást? Rendmániás? Vannak idegtépő vitáik? Hollywoodban fehér hollónak számítanak ezzel a szép, harmonikus házasságukkal? Gyerekei nézik a filmeit, olvassák a könyveit? Melyiket tartja közülük a legfontosabbnak? Megenged egy pikáns kérdést a végére?

Mindenre, a pokáns kérdésre is választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?