Bugár: Glváč helyesen döntött, de feleslegesen támad engem

Bugár Béla
Pozsony |

Bugár Béla, a Híd elnöke szerint Martin Glváč (Smer) helyesen tette, hogy lemondott a parlament alelnöki posztjáról, ugyanakkor visszautasítja Glváč felszólítását, hogy ő is mondjon le.

„Feleslegesek az efféle támadások. Én nem jártam találkozókra Marián Kočnerrel, nem írtam neki üzenetek”

– tolmácsolta a Híd elnökének állásfoglalását Magdeme Klára, a párt szóvivője.

Glváč csütörtökön jelentette be, hogy lemond, mert fontos számára, hogy a Smer megnyerje a jövő évi választást. Egyúttal azonban több politikust és parlamenti képviselőt arra szólított fel, hogy kövessék a példáját, mivel szintén kapcsolatban álltak Kočnerral.

Emlékeztetett, hogy Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása után Bugár találkozott Kočnerrel.

„Megadom neki a lehetőséget, hogy önként mondjon le, mert ha a parlamentben esetleg bizalmatlansági indítványt terjesztenek be ellene, akkor nem zárható ki, hogy azt a Smer-frakció is támogatni fogja”

– mondta Glváč.

Bejelentette azt is, hogy előkészítik a javaslatot Boris Kollár leváltására a parlament közigazgatási és régiófejlesztési bizottságának elnöki posztjáról, és reméli, hogy az ellenzéki pártok is támogatni fogják azt.

Glváč leváltása már október végén szóba került, de akkor nem hagyták jóvá a képviselők az ülés programját. A parlamenti alelnök leváltásának oka a közte és Kočner között lezajlott kommunikáció. Kočnert azzal vádolják, hogy ő gyilkoltatta meg Ján Kuciak újságírót. Glváč, azután, hogy az ülés programját nem szavazták meg, kijelentette, hamarosan bejelenti, hogyan döntött.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke hozta nyilvánosságra azokat az állítólagos üzeneteket, melyeket Kočner és Glváč a Viber alkalmazáson keresztül küldhetett egymásnak. Matovič azt állítja, Glváčnak több ügyről is tudomása volt, és hazudott, amikor azt mondta, hogy 2012 óta nem találkozott Kočnerrel.

Glváč visszautasította Matovič vádjait és feljelentést tett. Továbbra is kitart amellett, hogy Kočnerrel 2012 óta nem találkozott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?