Bolond meccset játszott a Manchester City az Atalantával

atalanta

Ami kedden nem sikerült, az szerdán összejött: a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában három csapat is biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

A legnagyobb várakozás a Bayern München hazai fellépését kísérte, a hétvégén edzőváltáson átesett német bajnok ugyanis azt az Olimpiakoszt fogadta, amelyet két hete már idegenben is legyőzött, így az újabb sikerrel járó hibátlan teljesítmény továbbjutást ért volna. A megbízott edző, Hansi Flick nagyon sokat nem változtatott az összeállításon a hétvégi, Frankfurt ellenihez képest, a védelembe bekerült Javi Martínez, míg a középpályán Thiago Alcantara és Philippe Coutinho helyett Leon Goretzka, valamint Kingsley Coman kapott helyet.

Persze az is sokat segített, hogy a frankfurti 5:1-es KO-vereséghez képest ezúttal nem állítottak ki senkit a bajoroknál, és ugyan nehezen indult be a szekér, azért a 69. percben egy jobb oldali Koman-beadás csak eltalálta Robert Lewandowskit, míg a 89. percben az alig húsz másodperccel korábban beállt Ivan Perisic beállította a 2:0-s végeredményt.

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel. Nem voltunk könnyű helyzetben, de végrehajtottuk azt, amit az edzésen elterveztük. Néhány játékosunk hiányzik a védelemből, a mostani négy embernek idő kell ahhoz, hogy összeszokjon. Sikerült a továbbjutás, de az is fontos volt, hogy jól játszottunk. Az első félidőben nem alakítottunk ki elegendő helyzetet, ha ezen is javítani tudunk, nagyon boldog leszek” – nyilatkozta Flick.

A Kicker közben egy szenzációnak számító pletykát hozott nyilvánosságra, a német sportnapilap internetes oldala szerint ugyanis a klub vezetése felvette a kapcsolatot Arseéne Wengerrel. A francia szakember 22 év londoni munka után 2018 nyarán lemondott az Arsenal menedzseri posztjáról, azóta munka nélkül van. Ugyanakkor ő az a szakember, aki egyszer már szerepelt a bajorok kívánságlistáján, de amikor 25 évvel korábban kiszemelték Franz Beckembauer utódjának, nem hagyta el az AS Monacót, így az üzlet meghiúsult.

2017-ben úgy nyilatkozott Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója, hogy sajnos akkor nem sikerült megállapodniuk, de azóta többször is tárgyaltak vele. Most eljöhet az idő, Wenger tapasztalata az, ami segíthetne Flick munkájában, hogy a csapat átvészelje az idényt, és jövő nyáron érkezhessen Thomas Tuchel (PSG) vagy akár Erik ten Hag (Ajax).

Szintén továbbjutott a Paris Saint-Germain, amely a vártnál nehezebben, csupán Mauro Icardi egyetlen góljával verte 1:0-ra az FC Bruges-t. A sikerhez kellett az is, hogy Keylor Navas a 76. percben büntetőt hárítson. „A mérkőzés előtt egyértelmű volt számomra, hogy lesznek olyan pillanatok a Bajnokok Ligájában, amikor szenvedni fogunk. Ellenfelünk ebben a szezonban mindössze kétszer veszített, mindkétszer ellenünk. A csapatom nem olyan, hogy minden héten biztosan nyer. Ez a futball, néha el kell fogadnunk, hogy csak 1:0-ra győzünk” – mondta Tuchel.

Szintén továbbjutott a Juventus, amely két hete a hajrában fordított Moszkvában, ezúttal pedig a 93. percben szerzett Douglas Costa-góllal verte meg 2:1-re a Lokomotiv Moszkvát.

A negyedik biztos továbbjutó a Manchester City lehetett volna, amely bolond mérkőzést játszott Milánóban az Atalanta vendégeként. Az angolok már a 7. percben vezetést szereztek Raheem Sterling révén, majd három perc alatt két VAR-vizsgálatból egy tizenegyest csak megítélt a bíró, de azt Gabriel Jesus a kapu mellé lőtte.

A félidőben Pep Guardiola sérülés miatt lecserélte Ederson Moraes kapust, a helyére beállt Claudio Bravo a 49. percben gólt, a 81. percben piros lapot kapott, és miután nem volt harmadik kapus, a hajrára Kyle Walker állt be. Egy védéssel és kapott gól nélkül ugyan megúszta, de az 1:1-es eredménnyel a ManCity matematikailag még nem számít továbbjutónak.

Érdekes

A nap játékosa

Rodrygo (Real Madrid)

A Real Madrid nagy nyári erősítései közül a legkevesebb pénzt (kapaszkodjanak meg, 45 millió eurót!) a Santos mindössze 18 éves csatáráért, Rodrygóért fizette. A játékos a szezonban négy La Liga-mérkőzésen kétszer volt eredményes, szerdán azonban alaposan megszórta a Galatasarayt. A támadó 18 évesen és 301 naposan mesterhármast szerzett, ezzel ő lett a sorozat második legfiatalabb triplázója, egy másik realos, az 1995 őszén a Fradi ellen remeklő Raúl előzi csak meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?