Moha és Csavrics nélkül a Slovan

Dominik Greif

A Slovan ma este (21.00) a  Wolverhampton otthonában lép pályára a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában.
 

A Wolverhampton eddig három forduló alatt hat pontot gyűjtött az Európa-ligában, legutóbb épp Pozsonyban győzött 2:1-re. A Slovannak ez volt az első veresége a csoportkörben, a szlovák címvédő jelenleg a csoport harmadik helyén áll négy ponttal. „Tisztában vagyunk vele, hogy ha a továbbjutásért akarunk küzdeni, pontot, pontokat kell szereznünk Angliában. Másrészt nem szabad elfelejteni, hogy mit értünk el eddig, és nem kell feleslegesen nagy nyomás alá helyezni magunkat” – nyilatkozta Dominik Greif, a Slovan kapusa. Pozsonyban a Wolverhampton a második félidőben fordította meg a mérkőzést, de a hálóőr szerint a Slovannak nem kell változtatnia a játékán: „Az ellenfél komoly játékerőt képviselt, maximálisan ki tudta használni a hibáinkat. Ugyanakkor ők sem játszottak igazán jól, ezért bosszantó a pozsonyi vereség. Ezúttal megpróbálunk minden eshetőségre felkészülni. Tudjuk, hogy Angliában a futball vallásnak számít, és a tévéből már sejtjük, milyen hangulatra számíthatunk.ˮ
A Slovan a hétvégén egy Senica elleni 2:0-s bajnoki győzelemmel hangolt a mai mérkőzésre. Ján Kozák vezetőedző pihentette Andraz Sporart, a Slovan legnagyobb csillagát, de sérülést szenvedett Moha, aki nem is utazott el a csapattal Angliába. Rajta kívül Csavrics és a hosszabb ideje sérült Strelec sem hadra fogható. 


A Wolverhampton vezetőedzője, Nuno Espírito Santo nem számíthat csapata portugál támadójára, Diogo Jotára, aki Pozsonyban piros lapot kapott.


A Wolves idei szereplése a bajnokságban egyelőre elmarad a tavalyitól, amikor a klubtörténelem legjobb szezonját produkálva a hetedik helyen végzett a csapat. Jelenleg a 12. helyen tanyáznak, utóbbi három mérkőzésükön egyaránt döntetleneztek.
A statisztikák alapján viszont a Slovannak nincs sok esélye: eddig ugyanis 15-ször játszott szlovák csapat angol földön nemzetközi kupameccset, és ebből csak egyet nyertek meg, tizennégy alkalommal vereséget szenvedtek.


A 21.00-kor kezdődő összecsapáson a holland Nijhuis fújja a sípot. A csoport másik mérkőzésén a Braga a Besiktast fogadja – a török csapat egy vereséggel már biztos kiesőnek számítana. ⋌(TASR, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?