Čaputová szerint Glváčnak távoznia kellene a parlament alelnöki posztjáról

Zuzana Caputova
Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök úgy véli, Martin Glváčnak (Smer) távoznia kellene parlamenti alelnöki posztjáról – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján az államfő.

„Úgy vélem, fel kellene állnia a székéből. Mégiscsak magas funkció és pozíció az alelnöki poszt, a második legfontosabb a törvényhozásban“

– szögezte le Čaputová.

Bugár Bála, a Híd elnöke szerdán találkozott Glváčcsal. A megbeszélés után azt mondta, pártja támogatni fogja a leváltására irányuló rendkívüli parlamenti ülés összehívását. Hozzátette, a Híd képviselői valószínűleg a leváltása mellett szavaznának, de erről még egyeztetniük kell a képviselői klubban.

Kapcsolódó cikkünk

Glváč leváltása már október végén szóba került, de akkor nem hagyták jóvá a képviselők az ülés programját. A parlamenti alelnök leváltásának oka a közte és Marián Kočner között lezajlott kommunikáció. Kočnert azzal vádolják, hogy ő gyilkoltatta meg Ján Kuciak ujságírót.

Glváč, azután, hogy az ülés programját nem szavazták meg, kijelentette, hamarosan közli, hogyan döntött, de mostanáig nem nyilatkozott. Az ellenzék már jelezte, hogy újabb rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a leváltása ügyben.

Robert Fico, a Smer elnöke nem lát okot Glváč távozására. Leszögezte, hogy bármilyen döntést hozzon is, ő mellette áll.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke korábban nyilvánosságra hozta azokat az állítólagos üzeneteket, melyeket Kočner és Glváč a Viber alkalmazáson keresztül küldhetett egymásnak. Matovič azt állítja, hogy Glváčnak több ügyről is tudomása volt, és hazudott, amikor azt mondta, hogy 2012 óta nem találkozott Kočnerrel.       

Glváč visszautasította Matovič vádajait és feljelentést tett. Továbbra is kitart amellett, hogy Kočnerrel 2012 óta nem találkozott. Cáfolta a Denník N-ben megjelent információkat is, miszerint Kočner vállalkozóval valamilyen üzletről tárgyalt volna. A Threema-üzenetekről szóló cikkekkel szerinte csak őt és a Smert akarják lejáratni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?