Cáfolták Darwin egyik elméletét

Charles Darwin

Egy friss tanulmány cáfolja a földi élet kialakulásáról szóló egyik legelfogadottabb elméletet. A hipotézist még Charles Darwin fogalmazta meg, elképzelése szerint az élet elsőként a sekély víztömegekben jelent meg.

A University College London csapata forró, sós, lúgos víz segítségével szimulálta a mélytengeri hidrotermális kürtők környezetét, a teszt során pedig protosejtek jöttek létre. Az efféle struktúrák elengedhetetlenek az élet létrejöttéhez.

A vizsgálat azt sugallja, hogy a földi élet az óceánok mélyén születhetett meg – írja az IFLScience nyomán az 24.hu.

Nick Lane, a tanulmány vezető szerzője szerint rengeteg elmélet létezik arról, hogy hol jelenhetett meg először az élet. A hidrotermális kürtők az egyik legjobb jelöltnek számítanak, eddig azonban nem sikerült protosejteket létrehozni az ilyen környezetet szimuláló kísérletekben.

A friss eredmények azt mutatják, hogy az extrém tulajdonságú víz valójában kifejezetten segíti a protosejtek fejlődését. Bár a tanulmány nem jelent megdönthetetlen bizonyítékot, így is komoly érv lehet amellett, hogy az első létformák a tengerek mélyén bukkantak fel.

(24.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?