A határban rohad az idei termés

csereföld traktor
Pozsony |

A hazai zöldségtermesztőknek nem kis fejtörést okoz, hogy az általuk megtermesztett termények még kinn vannak a határban, vagy a raktárakban foglalják a helyet, holott az üzletláncok pultjain ott bővelkedik a külföldről behozott jelentős mértékű vöröshagyma, burgonya és káposzta.

„Aggasztó, hogy a hazai zöldségtermesztők ilyen helyzetben vannak. Az üzletláncok külföldről hozzák be a zöldséget, miközben a honi termelők készletei felhalmozódtak, és sok a földekről eddig begyűjtetlen termés. Fennáll a veszélye annak, hogy a szlovákiai zöldség a raktárakban és a határban rothad meg. Nem mindegy számunkra, hogy a minőségi hazai zöldség háttérbe van szorítva a külföldi behozatallal szemben. Az elutasított hazai termelés növeli a szlovákiai munkanélküliséget” – részletezte Jozef Šumichrast, a Szlovákiai Zöldség- és Burgonyatermesztők Szövetségének igazgatója.

Nálunk bőven megterem a fehér és a vörös káposzta, a zeller, a petrezselyem, a vöröshagyma, a burgonya. „Éppen ezért a vásárlók nem panaszkodhatnak arra, hogy a szóban forgó produktumokból gyenge a jelenlegi bolti kínálat. Az üzletvezetőket arra kell ösztönözni, hogy részesítsék előnyben az itteni zöldségeket az importtermékekkel szemben” – vélekedett Jozef Šumichrast. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?