A védelem is felolvasta a tárgyaláson a Threema-üzeneteket

Marian Kocner
Pozsony |

A Specializált Büntetőbíróságon, a Markíza-váltók meghamisítása ügyében folyó tárgyaláson hétfőn újra felolvasták Marián Kočner Threema-üzeneteit. Ezúttal az ügyvédje, Martin Pohovej. Kočnernek azonban továbbra is kétségei vannak és politikai okokat lát a felolvasásuk mögött. A bíróság visszautasítja ezt.

 „Egy állítólagos kommunikációról van szó, amely egy telefonban van, amit kitudja, ki talált meg” – mondta Kočner. Azt állítja, hogy Peter Tóth volt SIS-es, egykori újságíró Threemával kapcsolatos vallomásai eltérnek egymástól.

A vádlott azt mondta, nincs semmi kifogása a kommunikáció felolvasása ellen, ha van bennük valami, ami a váltóhamisítással kapcsolatos.

„Nem értettem pontosan, az utolsó tárgyaláson miért olvasták fel a kommunikációt, amiből semmit nem tudtunk meg. Az esti hírekből derült ki számomra, hogy a parlament alelnökének leváltása miatt“

– mondta Marián Kočner.

Nem érdekel a parlament alelnöke – válaszolta erre Emil Klemanič, a Speciális Büntetőbíróság szenátusának elnöke, és hozzátette, teljesen mindegy neki, hogy leváltanak-e valakit vagy sem.

„Egyetlen politikus miatt sem engedné meg a Threema-üzenetek felolvasását a tárgyalóteremben a bíróság”

– hangsúlyozta.

Ján Šanta, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze azt mondta, a Martin Glváč parlamenti alelnökkel folytatott kommunikációt azért olvasták fel, hogy alátámasszák a Threema-üzenetek valódiságát.

Martin Pohovej, a vádlott ügyvédje is kérte az üzenetek felolvasását. Védence ugyan kételkedik az üzenetek eredetiségében, a „fantazmagóriának” tartja a tartalmukat. A Pohovej által felolvasott üzenetekből az derül ki, hogy Tóthnak soron kívüli ellenőrzésre kellett mennie a pszichiáteréhez.

„Az egyik oldalon megkérdőjelezik a kommunikációt, a másikon meg felolvassák őket“ – jegyezte meg Šanta azzal kapcsolatban, hogy az ügyvéd is felolvasta az üzeneteket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?