Beültünk a Škoda első elektromos SUV modelljébe, a Vision iV-be

Vision iV
Pozsony |

Exkluzív lehetőséget kapott az Új Szó lefényképezni és közelről is áttanulmányozni a Škoda első elektromos SUV modelljét, amely 2020-ban kerül sorozatgyártásba.

A jól titokban tartott bemutatóra csak tegnap került sor a Joj televízió egyik filmstúdiójában. Nem véletlen a titoktartás, hiszen a Vision iV-t eddig csak egyetlen példányszámban gyártották le. Nem is engedik a közelébe az újságírókat tömegesen, mindenki egy-egy órát kap arra, hogy részletesen végignézze az autót. Vezetni sajnos nem lehetett, de az iV így is hatalmas benyomást tett rám.

Méreteiben a Kodiaqra emlékeztet a látványautó, amely állítólag egy az egyben hasonlít a szériagyártásba kerülő modellre. A legnagyobb különbség az lesz, hogy a futurisztikus ülések helyett valamivel praktikusabb ülések kerülnek majd az autóba. Kérdéses a visszapillantók sorsa, valószínűsíthető, hogy kamerák helyett a klasszikus visszapillantók jelennek meg a szériagyártású modellben.

A márka szerint minden, ami az autóban meg van világítva vagy világít, cseh kristály. Csiszolt kristályból van kialakítva a motorházon található Škoda embléma, de az ajtók benti kartámlájának is egy része. A fejtámlákba ültették a hangfalakat, ez a hangzás tényleg egyedülálló. Elképzelhető, hogy az autó kinyitásával néhány embernek problémája lesz, ugyanis az iV nem kapott kilincseket. Az ajtók érintésre nyílnak és zárulnak, persze tudni kell, hova kell helyezni a kezünket. 

A Vision iV egyébként 22 collos keréktárcsákon áll, s az elektromobilokra kifejelsztett MEB platformra épült. A 306 lóerős autó egy töltésre állítólag 500 kilométert is képes megtenni – várjuk ki a végét, de mondjuk ha csak 400 kilométert tenne meg egy töltésre, már az is jó teljesítmény lenne. Hosszúságra 4665 mm, összehasonlításként a hasonló formájú Tesla X kerek öt méter hosszú. 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?