Tekerni élvezet!

spinning

Egy igazi testformáló és erőnlétjavító edzés: ez a spinning. A kerékpározásra alapozott aerobik óra nemcsak a zsírégetésben segít, hanem az általános egészségi állapotot is javítja, illetve fenntartja.

A spinning edzésen a résztvevők különlegesen tervezett terembiciklin pedáloznak az edző utasításainak megfelelően. Miközben hegynek fel, völgynek le, vagy akár a célegyenesbe fordulva hajtanak, a teremben ritmusos zene szól. Alkalmanként általában 10-20 ember ösztönzi egymást az edzésprogram teljesítésére. Ez olyan kardió edzés, amely a testre és a lélekre is jótékony hatást gyakorol. Számos lelkes híve számára nem pusztán rendszeres testedzést jelent, hanem életformát. Bármikor belevághat, hogy kipróbálja, nemtől és életkortól függetlenül.

Ösztönzésképpen megosztunk néhány tapasztalatot, amelyek a spinning rendszeres gyakorlásának következményei:

1. Erősödik a szív és az érfalak. A keringési rendszer hatékonyabban működik. A szervek oxigénellátása javul.

2. Fejlődik a tüdőkapacitás és a fizikai erőnlét, energikussá tesz.

3. Egyszerre kíméli és erősíti a térdízületeket és ínszalagokat.

4. Akár 700-800 kalóriát is elégethet egyetlen óra alatt. A spinning az egyik leghatékonyabb zsírégető edzésforma a teremben végezhető sporttevékenységek közül.

5. Egy-egy edzés során sokat izzadunk, ami segít a méregtelenítésben.

6. Segít a minde nnapi stressz feldolgozásában. A feszültség „letekerése” kiegyensúlyozottabbá tesz.

7. Hat a jellem fejlődésére. Elszántabbá, kitartóbbá tesz.

Ha figyel néhány apróságra, még kellemesebbé teheti a spinning élményét. Mielőtt elkezdődik az óra, az edző segítségével állítsa be a kerékpárt a testalkatának megfelelően. Tekerés közben ren desen megizzad, ezért feltétlenül vigyen magával minimum 7 dl innivalót, hogy pótolni tudja a folyadékveszteséget.
A célnak leginkább a szénsavmentes, tiszta víz felel meg. Edzés közben legyen kéznál egy kis törölköző, hogy letörülhesse az izzadságot. Ez főleg azért praktikus, hogy a tenyér ne csúszkáljon a kormányon. A biciklizés megterheli a lábat, ezért érdemes kemény talpú cipőt húzni. Ha rendszeresen látogatja a spinningedzéseket, jó befektetés lehet egy kifejezetten kerékpározásra kifejlesztett sportcipő. Ha az edzőcipő puha talpú, íngyulladás alakulhat ki a talpban, zsibbadást és fájdalmat tapasztalhat a lábfejben. Figyeljen arra is, hogy ne nehezedjen túlzottan a kormányra, mert ez fájdalmat okozhat a vállban és a csuklóban. Spinning közben próbálja lazán tartani a karját és a vállát.

A jó tanácsok ellenére is előfordulhat, hogy nem a várakozásnak megfelelően alakul az első spinningedzés, mert nem bírja végigcsinálni. Ne keseredjen el! Ha hetente 3-4 alkalommal nyeregbe száll, rövid időn belül látványosan javulni fog az erőnléte.

 (webbeteg.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?