A Híd nem tárgyal tovább a magyar pártokkal az együttműködésről

Bugár Béla

A Híd nem tárgyal tovább a magyar a pártokkal az esetleges, választások előtti együttműködésről.

A Híd párt nem folytatja a tárgyalásokat a magyar nemzetiségű választókat képviselő pártok esetleges választások előtti együttműködésről. Erről Magdeme Klára pártszóvivő tájékoztatott csütörtökön. A döntést a tárgyalópartnerek inkorrekt hozzáállásával indokolta.

"Az újonnan megalakult politikai szubjektum átnevezéséről a pártok röviddel azután informáltak, hogy felfüggesztették a tárgyalásokat a Híd delágációjával. Mindenki számára világosnak kell lennie, hogy részükről nem volt őszinte a megegyezési szándék, ezért a Híd nem látja értelmét a tárgyalások folytatásának.

Az MKP mai lépése magyarázatot ad a párt Országos Elnökségének döntésére is, mely által megtagadták az Országos Tanács határozatát, ignorálva ezzel az MKP és Híd közötti együttműködésről szóló közös javaslatot.

Színházat játszottak előttünk és választóink előtt is. Nagyon szomorú, hogy az újonnan létrejött és átnevezett párt már a megalakulása pillanatában, a politikai karrierje kezdetén ferdít és féligazságokat tüntet fel. Nem beszél arról, hogy a Híd delegációja az utolsó találkozóra kompromisszummal érkezett az esetleges Smerrel való együttműködéssel kapcsolatban a választások után. A Híd azt javasolta, hogy a pártok ebből az együttműködésből az ĽSNS, SNS, Smer-SD pártokon kívül zárják ki az OĽaNO-t is.

A tárgyalásokat jelen pillanatban végérvényesen befejezettnek tekintjük. Arra összpontosítunk, ami a választóink számára fontos: nemzetiségi és regionális érdekképviselet megteremtése a parlamentben és a kormányban is."

- áll a Híd nyilatkozatában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az MKP és a Híd nem tudtak megegyezni abban, hogy kivel nem hajlandóak együttműködni a jövő évi parlamenti választás után. Menyhárt József (MKP) lapunknak elmondta, hogy a Smer kizárása az esetleges kormánykoalícióból számukra kardinális kérdés. Ravasz Ábel (Híd) szerint a választás előtt senkit sem érdemes kizárni az együttműködésből, viszont ha az MKP ragaszkodik ehhez, akkor ők az OĽaNO-t zárnák ki.

Az MKP, az Összefogás és a Magyar Fórum a mai tárgyalás során arról végül megegyezett, hogy az Összefogás mozgalomból választási párt lesz, és átnevezik a Magyar Közösségi Összefogásra (Maďarská komunitná spolupatričnosť)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?