Mazurek befizette a 10 000 eurós pénzbüntetést

Milan Mazurek

Milan Mazurek, az ĽSNS volt képviselője, akit a Legfelsőbb Bíróság tanácsa szeptemberben jogerősen elítélt, csütörtökön befizette a 10 000 eurós pénzbüntetést.

A TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, a bazini (Pezinok) Specializalt Büntetőbíróság (ŠTS) szóvivője tájékoztatta.

Az ŠTS október közepén küldött fizetési felszólítást a volt képviselőnek. Amennyiben Mazurek nem tett volna eleget a felszólításnak, fél éves börtönbüntetés fenyegette volna őt.

A Legfelsőbb Bíróság háromtagú tanácsa szeptember 3-án ítélte el Mazureket. Szigorúbb büntetést, vagyis magasabb pénzbírságot szabott ki rá, mint korábban a bazini büntetőbíróság. Az ítélet jogerős. A Legfelsőbb Bíróság elvetette a vádlott fellebbezését, az ügyész fellebbezésének részben helyt adott. A vád azon javaslatát, hogy Mazurek vegyen részt egy iskolázáson a roma holokauszt témájában, a bíróság elutasította. Mazurek ezt követően elveszítette a mandátumát.

A volt képviselő ellen a Frontinus rádióban 2016 októberében elmondott, roma etnikumot sértő, rasszista jellegű kijelentései miatt emeltek vádat. Nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás bűncselekménye miatt ítélték el őt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?