Corbyn: a Munkáspárt népszavazást írna ki a Brexitről

Jeremy Corbyn

A Munkáspárt kormányra kerülése esetén népszavazást írna ki a brit EU-tagságról, azzal a választási lehetőséggel, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja - mondta csütörtökön a legnagyobb brit ellenzéki erő vezetője.

Jeremy Corbyn a Labour Londonban rendezett választási kampánynyitó rendezvényén felszólalva kilátásba helyezte a privatizált országos infrastrukturális hálózatok, köztük a vasút és a vízközművek köztulajdonba vételét is.

Corbyn a Brexitről szólva kijelentette: miután a konzervatív párti kormányok a Brexit-folyamat eddigi három évében kudarcot vallottak, ideje kivenni a döntést a politikusok kezéből, és a népre kell bízni a végső szó kimondását.

A Labour vezetője szerint ha a párt a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választáson kormányra kerül, "hat hónapon belül rendezi" a Brexitet, és a választókra bízza annak eldöntését, hogy Nagy-Britannia egy észszerű megállapodás alapján kilépjen-e az EU-ból, vagy maradjon az Európai Unió tagja.

Corbyn hangsúlyozta: bárhogy döntsön a nép ebben a kérdésben, azt a munkáspárti kormány végrehajtja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?