Vasárnap látogatható lesz a Krasznahorka váránál álló Andrássy-mauzóleum

Vasárnap (november 3.) megnyitják a látogatók előtt a Krasznahorka váránál lévő Andrássy-mauzóleumot, az Andrássyak családi kriptáját. 13 és 15 óra között várják az érdeklődőket.

„A mindenszentek ünnepén gyertyát gyújthatnak és koszorút helyezhetnek el a látogatók az Andrássy-család sírboltjában” – mondta Veronika Straková, a Szlovák Nemzeti Múzeum – Betléri Múzeum munkatársa.

A nemesi család 17 tagja nyugszik a családi kriptában, amelyet 1889-ben kezdtek építeni. Az utolsó temetés 2017-ben volt itt, amikor a mauzóleumban helyezték örök nyugalomra Elizabeth Olgyai Andrássy grófnőt, aki 92 éves korában hunyt el Amerikában.

Krasznahorka várát a 2012-es tűzvész után zárták le. A vár teljes tetőszerkezete leégett. A kulturális minisztérium tervei szerint a vár első részének felújítását 2021-re befejeznék, és ezt a részt meg is nyitnák a látogatók előtt. A teljes rekonstrukció befejezését két évvel későbbre tervezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?