Mindenszentekkor és halottak napján is óvatosságra int a rendőrség

halottak napja

Mindenszentekkor és halottak napján több rendőr lesz szolgálatban – főleg a tolvajokra és az alkohol hatása alatt vezetőkre fognak összpontosítani.

A zavartalan megemlékezés érdekében a hatóság mindenkit nagyobb óvatosságra int. Az őszi ünnepek tájékán a rendőrség minden évben megerősíti a járőrszolgálatokat, ugyanis a statisztikák szerint ebben az időszakban elszaporodnak a lopások és a balesetek. Az utakon több az autó és a gyalogos, ilyenkor útnak indulnak az úgynevezett „ünnepi sofőrök” is, sokan sietnek, aminek következtében nő a balesetveszély. A rendőrség fokozottabb mértékben fogja ellenőrizni, a sofőrök betartjáke az alkohol hatása alatti vezetés tilalmát. Szlovákiában az alkoholra nulla tolerancia vonatkozik, úgyhogy különösen oda kell figyelni, hogy a halloweeni partin vagy a családi körben elfogyasztott, kisebb mennyiségű alkohol maradványai mikor szívódnak fel teljesen.

Főleg a temetők közelében találkozhatunk több rendőrrel – ügyelni fognak a közlekedés biztonságára, illetve ha megtelnek a parkolók, a kocsikat másik parkolókra terelik. A rendfenntartók szerint a napokban tanácsosabb inkább a tömegközlekedést igénybe venni. Ősszel korábban sötétedik, rosszak a látási viszonyok, ezért a gyalogosoknak sem szabad elfeledkezniük arról, hogy fényvisszaverő elemeket hordjanak magukon!

A temetőkben ugyancsak körültekintőnek kell lenni. A tolvajok résen vannak, és kihasználják az elhunyt szeretteikre, hozzátartozóikra emlékezők figyelmetlenségét – ilyenkor rajzanak ki a zsebtolvajok, több a temetői lopás és több autót törnek fel. Ezért nem árt az óvatosság, és a személyestárgyaitsenkineveszítseszem elől! Főleg a sírkövek szélén vagy a padokra félretett táskákra kell odafigyelni, de az autóban sem tanácsos értékes tárgyat hagyni. A temetőbe ne vigyünk magunkkal készpénzt, csak bankkártya legyen nálunk, tanácsolja a rendőrség.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ünnepek alatt megnő a temető- és lakástüzek száma is: a meggyújtott mécseseket, gyertyákat néhányan gyúlékony anyag közelében felejtik, és a lángok gyorsan átterjedhetnek más helyiségekbe, sírokra. Az esetleges tragédiák elkerülése érdekében érdemes nem éghető anyagból készült alátétet használni, a gyertyát stabil helyre kell helyezni, ahol nem dőlhet el, és a közelében nincsenek gyúlékony tárgyak. Oda kell figyelni a gyerekekre, hogy ne hajoljanak túl közel a gyertyákhoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?