A rozsnyói képviselők elvetették a roma bizottságról szóló javaslatot

Rozsnyó |

A rozsnyói városi képviselők legutóbbi ülésükön nem szavazták meg a roma közösségért felelős bizottság létrehozására vonatkozó javaslatot. A 17 jelen lévő képviselő közül egy sem támogatta az indítványt, amelyet többek szerint nem készítették elő megfelelően. A tervezett intézkedést indokolatlannak tartják.

Több városatya rámutatott, hogy egy újabb bizottság csak még nagyobb terhet jelentene a városi költségvetésre nézve.

„Hét bizottság tárgyalta a javaslatot, de végül egyik sem ajánlotta a jóváhagyását. A pénzügyi bizottság a munkaköri leírást hiányolta”

– jegyezte meg Ivan Kuhn képviselő, hozzátéve: furcsának találták azt is, hogy az új bizottság csak az északi városrészben élő roma közösséggel foglalkozna. Kuhn szerint egy ilyen intézmény tevékenységének az egész városra ki kellene terjednie.

Pavol Burdiga képviselő és volt polgármester rámutatott: a városban korábban már működött ilyen bizottság, de nem úgy, ahogy elképzelték.

„Nem csak az északi városrész létezik, itt van például Rozsnyóbánya és a többi”

– hangsúlyozta Burdiga, aki ugyanakkor nem zárta ki, hogy tovább tárgyalnak a javaslatról.

Dionýz Kemény képviselő felhívta a figyelmet, hogy a roma nemzetiségű polgárok képviseltetik magukat a már meglévő bizottságokban, ezért sem látja indokoltnak egy különálló bizottság létrehozását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?