Cápa harapta le egy brit férfi lábát Ausztrália partjainál

cápa

Cápatámadásban súlyosan megsérült két férfi Ausztrália északkeleti partvidékén, egy harmincas éveiben járó brit férfi lábát leharapta, társát szintén lábán sebesítette meg a tengeri ragadozó.

A két férfi a turisták körében népszerű Whitsunday-szigetek térségében búvárkodott kedden, amikor cápa támadta meg őket.

Mindkettőjük állapota súlyos, helikopterrel szállították őket kórházba - közölte a queenslandi mentőszolgálat.

A Nagy-korallzátonyhoz közeli térségben az elmúlt évben több cápatámadást is feljegyeztek, egy novemberi támadás áldozata életét vesztette. A támadások nyomán Queensland szövetségi állam hatóságai csalétekkel megpróbálták befogni a tengeri ragadozókat, a műveletben hat állatot megöltek.

Több mint 750 ezer turista keresi fel évente a Whitsunday-szigeteket, ahol múlt év szeptembere óta négy cápatámadás történt.

Ausztrália partjai mentén idén tíz embert sebesített meg cápa kormányzati adatok szerint.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?