Tömegverekedésbe torkollott a meccs Nagymagyaron

nagymagyar szarva verekedés
Nagymagyar |

Sportpályára nem illő jelenetekkel, 5:2-es vendégvezetésnél idő előtt fejeződött be a nagymagyari FCR és a nagyszarvai SK összecsapása a dunaszerdahelyi területi futballbajnokság VII. ligája északi csoportjának 12. fordulójában. Virág Zsolt játékvezető a 65. percben vetett véget a viadalnak, miután a pályán tömegverekedés tört ki.

Egy szemtanú így írta le lapunknak a történteket: „A 60. perc táján a nagymagyariak rátámadtak a nagyszarvai csapatra. Ököllel verték, a földön rugdosták őket. Mindezt az váltotta ki, hogy egy nagymagyari játékos ráugrott egy szarvai focista bokájára, aki eldőlt, és az ellenfelet hibáztatta. A nagymagyari válasz nélkül már ütött. Akkor befutott a csapat többi tagja, bombázták a nagyszarvaiakat, majd a hazai nézők is beszálltak a verekedésbe. Szörnyű, hogy ilyesmi megtörténhet egy focimeccsen...”

Galéria

Rigó Roland nagymagyari klubelnök szerint a játékvezető hibái és a vendégek provokációi miatt szabadultak el az indulatok. „Küzdelmes, jó iramú meccset láthatott a rekordszámú, több mint kétszáz szurkoló. Sajnos a bíró több alkalommal nem állt feladata magaslatán. A meccs elején csapatunkból Rigó Adriánnak egy szabálytalanság után felmutatta a sárga lapot, majd egy percre rá olyan olyan belépéséért húzta elő az újabb sárgát, amit csak ő látott. Így játékosunk idő előtt mehetett zuhanyozni. A félidő közepe táján a hazai Rigó Tibor egyedül húzott kapura, amikor Szalay Tibor kíméletlenül felvágta őt. A vendégek védője megúszta sárgával. Az ellenfél már 4:2-es előnyre tett szert, mikor játékosunk, Danis Mihály parádés alakítást követően faképnél hagyta a vendégek védőjét, Szabó Dánielt, aki ököllel megütötte őt. Érzésem szerint mindketten pirosat érdemeltek volna a későbbi kakaskodásért. Eközben a nagyszarvaiak három focistája folyamatosan heccelte Šipoš Máriót, a bíró ezt is figyelmen kívül hagyta. A 64. percben Danis fellökte Szabó Dánielt, aki nem maradt adós, és rögvest törlesztett. Ekkor már rendkívül feszült volt a hangulat, néhány néző is beszaladt a játéktérre, ahol kisebb dulakodás és lökdösődés alakult ki. A rendezők, hála az égnek, jelesre vizsgáztak, teljesítették feladatukat, megvédték a vendégek labdarúgóit és szurkolóit. A bíró viszont másképp látta, és véget vetett a találkozónak. Számomra nemegyszer úgy tűnik, hogy az illetékesek néhány eset minősítésénél bőrszínünk miatt is neheztelnek ránk, a csapat zöme ugyanis roma származású játékosokból áll” – fejtette ki véleményét a nagymagyari sportvezető.

Derzsi Attila, a nagyszarvaiak klubelnöke kicsit másként idézte fel a történteket. „Ami zajlott, annak semmi köze a labdarúgáshoz. Több hazai néző befutott a pályára, az egyik játékosunkat a földre teperve rugdosták, másik kettőt pedig hátulról ütlegeltek. A vendéglátók szurkolóinak egy része a rendezőkkel kötekedett, akik szerencsére állták a sarat, és szakavatottan léptek fel a rendbontókkal szemben. Elsősorban nekik köszönhető, hogy nem lett komolyabb galiba. Mi a mérkőzés során perfektül értékesítettük a helyzeteinket, amit vetélytársunk nem volt képes elviselni” – vélekedett Derzsi Attila.

Horváth Lajos mérkőzésellenőr a vizsgálat lezárásáig nem volt hajlandó véleményt mondani. „Majd a hivatalos közlönyben elolvashatják meglátásaimat” – jegyezte meg lapunknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?