Újabb tíz évre szóló szerződést kötöttek

Újabb tíz évre szóló szerződést kötöttek
Párkány |

A város szerződést bontott, és új, tíz évre szóló bérleti szerződést kötött az Agro Lontov céggel. Az éves bérleti díj 120 euró hektáronként, de volt, aki kevesellte ezt az összeget az önkormányzati ülésen.

Képviselő-testületi jóváhagyás alapján a Duna-parti település mintegy 130 ezer négyzetméternyi, részben mezőgazdasági művelésre is alkalmas területet adott bérbe az Agro Lontov cégnek tíz évre. Eddig a területért a cég jogelődje 56 eurót fizetett hektáronként, az új szerződés szerint már 120 eurót fizetnek évente hektáronként.

A képviselők többsége elégedett volt a kialkudott összeggel, de volt, aki kevesellte ezt, mondván, a szomszédos településeken 70, 100, 200 eurót is fizetnek hasonló esetben.

Az is felmerült, hogy Párkány miért nem maga gazdálkodik a területen, ha azon nyereséget termelhetne, illetve állami támogatást is szerezhetne rá. Sipos István, a városháza vagyongazdálkodási osztályának vezetője kifejtette, a párkányi körülményekhez képest a maximális összeget kérték a cégtől, ezt meg is kapták, ráadásul nem összefüggő, egységes területről van szó.

„A céggel abban állapodtunk meg, hogy 120 eurót fizetnek hektáronként, ez pedig több mint a duplája az előző bérleti díjnak. Párkány fokozatosan, nadrágszíjparcellánként vásárolgatta fel az egyes területrészeket, és még mindig nem minden telekrész a miénk. Ráadásul ezek a részek nem is voltak mindig művelve, hiszen a terület egy része a Duna vízszintjével egy magasságban van, ott gyakori a talajvíz. Ismétlem, most már van egy nagyobb, egybefüggő területrészünk, de az egész még mindig nem a miénk, és nem is biztos, hogy az lesz. A körülményeket figyelembe véve ez a bérleti szerződés volt a legoptimálisabb megoldás” – taglalta az osztályvezető. A nánai bekötőút menti területeket például szintén fokozatosan, az évek során, a Vadas fürdő esetleges továbbterjeszkedése miatt vásárolta fel a város.

Az új, tíz évre szóló szerződésben a cég azt is vállalta, hogy három évre visszamenőleg a nánai bekötőút menti területek használatáért is kifizeti a bérleti díjat – hangzott el a legutóbbi önkormányzati ülésen. A képviselőtestület jóváhagyta a szerződést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?