Hlina visszautasította az OĽaNO ajánlatát

Alojz Hlina

Alojz Hlina, a parlamenten kívüli KDH elnöke visszautasította az ellenzéki OĽaNO és a szintén parlamenten kívüli Keresztény Unió (Kresťanská Únia - KÚ) pénteki javaslatát, hogy felajánlják a KDH-nak jelöltlistájuk helyeinek felét.

„A KDH harmincéves párt. Nem szövetkezhet egy olyan párttal, amelyik tulajdonképpen a pártelnök cége. A KDH az Európai Néppárt (Európska ľudová strana- EPP) tagja, nem köthet szövetséget egy olyan politikai szubjektummal, amelyiknek négy tagja van, és olyan párttal sem, amelyet közvetlenül az EP-választás előtt vásároltak” – írta Hlina a közösségi hálón. Arra utalt, hogy Anna Záborská (KU) vásárolta a pártját. „Három olyan politikus van ma a politikai palettán, aki nem tisztességes módon alapított pártot, „csúfot űztek a demokráciából“ azzal, hogy megvásároltak egy pártot. Kollárra, Harabinra és Záborskára gondolok“ – közölte a KDH elnöke.

Hlina megjegyezte, hogy Igor Matovič (OĽaNO) támadást intézett a kereszténydemokraták ellen, és megint közvetlenül a mozgalom tanácsának ülése előtt, amely szombaton (október 26.) lesz Zólyomban (Zvolen). Az ülésen fogadják el a párt választási programját. „Matovič már régen tönkre akarja tenni a KDH-t, és most már szövetségeseket is talált ehhez. Régi gárda ez, amely a KDH-n élősködött, és most megérezték az esélyt arra, hogy bosszút álljanak, amiért félre lettek állítva, és az a tervük, hogy a KDH romjain építsenek új pártot, amely azután hosszú évekig szolgálná őket“ – tette hozzá Hlina.

Matovič pénteken felajánlotta jelöltlistájuk harmadik helyét Hlinának, valamint azt is, hogy a választás után saját képviselői klubot alakíthatnának a kereszténydemokraták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?