Az OĽaNO felajánlotta jelöltlistája helyeinek felét a KDH-nak

igor matovič

Az ellenzéki OĽaNO pénteken felajánlotta a parlamenten kívüli KDH-nak, hogy induljon a listáján. A KDH-sok a helyek felét kapnák meg a jelöltlistán, Alojz Hlina, a KDH elnöke a harmadik helyen szerepelne.

Ezt Igor Matovič, az OľaNO, és Anna Záborská, a Keresztény Unió (Kresťanská Únia - KÚ) elnöke jelentette be, a két párt már korábban megegyezett, hogy közösen indulnak a választáson.

„Felkínáljuk a helyek felét a KDH-nak” - mondta Matovič, hozzátéve, hogy a KDH külön parlamenti frakciót alakíthatna a választás után, nem kellene az OľaNO-frakcióba beolvadnia. Hlina indulhatna a harmadik helyről és egyetlen jelenleg aktív politikus sem szerepelne az első két helyen.

„Össze kell fognunk, hogy olyan tömörülést alakítsunk ki, amely alapvető módon képes befolyásolni a választás eredményét” - tette hozzá Záborská, aki azt is elmondta, volt KDH-sként személyes találkozóra hívta Hlinát, hogy még az ő szombati kongresszusuk előtt találkozzanak, de választ egyelőre nem kapott.

Matovič rámutatott, hogy a 2016-os választás előtt a KDH a jelenleginél is jobban szerepelt a közvélemény-kutatásokban, de végül az sem volt elegendő, hogy bejusson a parlamentbe, és most muszáj összefogni a maffia ellen.

„Nem engedheti meg magának senki, hogy a saját egója győzzön. A közérdeket és az egész ellenzék érdekeit e fölé kell helyezni” - szögezte le az OľaNO vezetője.

Anna Záborská, a KÚ elnöke a negyedik helyet kapná a listán, ha a KDH csatlakozna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?